Förbjudna snickerskakor :)

jo1
jo2

 

Schhhhhysh!

Jag kunde inte låta bli. Så nyfiken på dessa omtalade Snickesrutor som figurerar högt och lågt och ska vara såååå goda men de är ju gjorda på jordnötssmör och min man är allergisk och kan inte ens vistas i ett rum med en skål jordnötter så det blir liksom aldrig läge. Men jag passade på en morgon när han jobbade sent så jag hann vädra hela dan, haha.

Och ja, de var ju såklart såååå goda.

Och väldigt enkla att göra.

Snickerskakor

1 burk jordnötssmör ca 350g
1 1/2 dl sirap
1 dl socker
10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
250 g blockchoklad

Smällt jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Se till så det inte kokar!Blanda cornflakes, kokos och vaniljsocker. Blanda samman alltihopa och tryck ut smeten i en bakplåtsklädd form och låt svalna. Smällt chokladen och bred ut över kakan. Låt stelna och skär sedan i bitar.

Där har ni nåt gott att svänga i hop till i kväll!

KRAM

 1. Maria skriver:

  Hej, jag provade att göra dessa igår, men min blandning jordnötssmör, sirap och socker smälte aldrig… Det fortsatte vara i någorlunda fast form så jag väntade och väntade. Det kokade aldrig men när jag till slut inte orkade vänta längre utan hällde ovanpå flingorna, så blandade det sig inte. Några tips?
  Något märke på jordnötssmöret?

 2. Lotta skriver:

  Ååhh Viktoria så smarriga de ser ut!!Bara hem och göra =)Gjorde dina vaniljbullar med kardemumma igår, de smakade ljuvligt till kaffet!!Tack och kram för världens bästa blogg ♥

 3. Susanne skriver:

  hej!

  Tack för din underbara blogg 🙂

  Jag undrar om du vet om man kan ta mandlesmör eller hassselnotssmör istället för jordnötssmör?
  Tack.

  1. Några läsare har tipsat om att man kan det! Har inte provat själv dock. Kram!

 4. Linda skriver:

  MMMMM lät ju supergoda & dom har jag faktiskt inte hört talas om trots att jag älskar snickers =)

  Undrar också om storleken på formen…använde du en sockerkaksform eller brödform?

  1. Jag tog en form och byggde en kaka på liksom. Den flyter inte ut så egentligen jan man ta en skärbräda med papper på och bygga sin kaka. Inte så noga.

   Kram

 5. Marie skriver:

  Blandar 50/50 med cornflakes och rice krispies så blir de ännu godare 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..