Mera veggie

hals3

 

God morgon i dimman!

Älskar älskar älskar dimmiga mornar, de är som att vakna upp till en sagovärld! Magiskt!

Börjar dagen med ytterligare ett par tips på veggie-rätter med produkter från Hälsans Kök. Vegetarisk mat är bra både för plånboken, kroppen och miljön så visst borde man äta mer vegetariskt! Vet att många kör med en-vegetarisk-dag-i-veckan, det kanske vore något!?

Först ut en omelett med mycket smak, gjord på bla ”färs”.

Färsomelett
1 port

3 ägg
2 msk grädde
1 liten tomat
färsk basilika
salt & peppar
1/2 dl riven ost
5 st minimozzarella
1-2 dl Hälsans kök färs
majonnäs

Stek färsen och ställ åt sidan. Blanda ägg och grädde. Salta och peppra. Hacka tomaten i småbitar och strimla basilikan och blanda ner i äggsmeten. Stek på svag värme i en liten stekpanna. När omeletten börjar bli färdig så strö över riven ost, ”färs” och lägg på mozzarellabollarna så de hinner smälta något. Ringla över lite majonnäs när omeletten är färdig och servera genast. Massor med goda smaker i denna krämiga omelett!

ke2

Sen provade jag ”kebab” och fyllde tortillakorgar. Kul rätt att bjuda på (och kan ju fyllas med lite vad man vill, tex taco”färsen” och tillbehör)

Fyllda tortillakorgar med ”kebab”
1 port:

1 st tortillabröd
olja att pensla med
sallad
paprika
tomat
lök
feferoni
tacosås
vitlökssås
ca 2 dl Hälsans kök Kebab

Sätt ugnen på 175 C. Pensla tortillabröd med vatten på båda sidor och olja på ena sidan. Forma brödet över en ugnsfast skål (med oljiga sidan mot skålen) och ställ in i ugnen 5-10 minuter tills de fått lite färg och blivit hårda. Lossa försiktigt från skålen och låt torka. Stek ”kebab” i stekpanna enligt anvisningar. Fyll skålarna med sallad och grönsaker och lägg i kebaben. Häll på toacosås och vitlökssås och toppa med några peperoni. Servera genast.

ke3
ke1

Dimman ligger fortfarande tät runt vårt område så jag tror nästan jag ska hälla över min latte i en to-go-cup och ta en promenad innan jag slår mig ner vid datorn igen. Rensa tankarna och njuta av utsikten (eller bristen på den ;)) och andas in den härliga luften.

Önskar er en härlig dag!

KRAM

 

 

I samarbete med Hälsans Kök

 1. Sandra skriver:

  Ser jättegott ut! Jag har varit vegetarian i många år och jag är sååå less på kikärtor och bönor, blääää! Jag vill också äta kebab och carbonara emellanåt så dina recept ska jag laga, tack:)!

 2. Anna skriver:

  Det skulle vara roligt med lite riktiga vegetariska tips också, inte bara vanlig mat med kött-substitut för dessa är ju faktiskt inte alls billiga och många inte särskilt nyttiga heller… Förstår att det är svårt om din man inte tål baljväxter men det finns ju grönsaker..

 3. Åsa skriver:

  Din trovärdighet som ”matbloggare” får sig en ordentlig törn, i vart fall i mina ögon, när dina ”veggie-tips” sträcker sig till att laga vegetariska halvfabrika som endast är alternativ till dem som inte kan vara utan köttt. I synnerhet som det sker för att du har ett samarbete med ett företag i fråga. Det skulle vara mycket intressantare om du lagade en riktigt vegetarisk måltid istället för att laga vegetariskt kebabkött (?) eller vegetariskt bacon (?!?) t ex. Eller så har du helt enkelt humor:)

  1. Som du säkert förstår – eftersom det är ett samarbete med hälsans kök – så gör jag recept med deras produkter i dessa inlägg.

   Kram Victoria

   1. Åsa skriver:

    Hej!
    Vill bara klargöra att vi verkar vara två olika Åsa här! Jag skrev frågan nedan om vad du tyckte om produkterna, INTE kommentaren här ovan som du svarat på. Jag (den ANDRA Åsa) är fortf nyfiken på vad du gillade produkterna i inlägget! Ha en bra helg! 🙂

 4. Nina skriver:

  Jättekul med veggietips! Själv är jag vegetarian men blir glad att du visar andra att vegetariskt inte behöver vara tråkigt. Tummen upp för det! Tycker dina barn om dessa vegetariska alternativ? Kram

  1. De älskade rätterna vi provat med taco-färs!! Sen gillar de ofta vegetariska rätter utan ”substitut” som tex brooclosoppa, pajer, pannkakor, pastasåser etc. Kram

 5. Jag tillhör den där lagar-vegetariskt-en-gång-i-veckan skaran. Nu har jag tänkt utöka till två dagar i veckan, men jag tycker helt ärligt att det är svårt. Och kött är så smaskigt. Men, jag har gett mig den… Så det passar ju extra bra att du kör veggie-tips nu. Suger i mig allt som en svamp 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..