ANNONS

Mera veggie

/

hals3

God morgon i dimman!

Älskar älskar älskar dimmiga mornar, de är som att vakna upp till en sagovärld! Magiskt!

Börjar dagen med ytterligare ett par tips på veggie-rätter med produkter från Hälsans Kök. Vegetarisk mat är bra både för plånboken, kroppen och miljön så visst borde man äta mer vegetariskt! Vet att många kör med en-vegetarisk-dag-i-veckan, det kanske vore något!?

Först ut en omelett med mycket smak, gjord på bla ”färs”.

Färsomelett
1 port

3 ägg
2 msk grädde
1 liten tomat
färsk basilika
salt & peppar
1/2 dl riven ost
5 st minimozzarella
1-2 dl Hälsans kök färs
majonnäs

Stek färsen och ställ åt sidan. Blanda ägg och grädde. Salta och peppra. Hacka tomaten i småbitar och strimla basilikan och blanda ner i äggsmeten. Stek på svag värme i en liten stekpanna. När omeletten börjar bli färdig så strö över riven ost, ”färs” och lägg på mozzarellabollarna så de hinner smälta något. Ringla över lite majonnäs när omeletten är färdig och servera genast. Massor med goda smaker i denna krämiga omelett!

ke2

Sen provade jag ”kebab” och fyllde tortillakorgar. Kul rätt att bjuda på (och kan ju fyllas med lite vad man vill, tex taco”färsen” och tillbehör)

Fyllda tortillakorgar med ”kebab”
1 port:

1 st tortillabröd
olja att pensla med
sallad
paprika
tomat
lök
feferoni
tacosås
vitlökssås
ca 2 dl Hälsans kök Kebab

Sätt ugnen på 175 C. Pensla tortillabröd med vatten på båda sidor och olja på ena sidan. Forma brödet över en ugnsfast skål (med oljiga sidan mot skålen) och ställ in i ugnen 5-10 minuter tills de fått lite färg och blivit hårda. Lossa försiktigt från skålen och låt torka. Stek ”kebab” i stekpanna enligt anvisningar. Fyll skålarna med sallad och grönsaker och lägg i kebaben. Häll på toacosås och vitlökssås och toppa med några peperoni. Servera genast.

ke3
ke1

Dimman ligger fortfarande tät runt vårt område så jag tror nästan jag ska hälla över min latte i en to-go-cup och ta en promenad innan jag slår mig ner vid datorn igen. Rensa tankarna och njuta av utsikten (eller bristen på den ;)) och andas in den härliga luften.

Önskar er en härlig dag!

KRAM

I samarbete med Hälsans Kök

12
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00