ANNONS

Mangomoussecheesecake

/

st7

Hej och godkväll!

Måste ju tipsa om den goda desserten vi fick hemma hos Stina på DH-kvällen i tisdags. En Mangomoussecheesecake! Syrlig och söt och som en blandning mellan mousse och cheesecake helt enkelt.

st3

Mangocheesecake

Botten:
100 g smör
2 dl kokosflingor
8 digestivekex

Fyllning:
2 dl vispgrädde
2 dl florsocker
5 gelatinblad
2 msk pressad lime
200 g Philadelphia
2 dl turkisk yoghurt
225 g fryst mango
1 tsk vaniljsicker

Rippel:
1 msk florsocker
1/2 gelatinblad
1 msk pressad lime
225 g fryst mango

Smula kexen fint och blanda med kokos. Smält smöret och rör ner det. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Platta ut blandningen i formen.

Tina och mixa mangon slät med mixerstav. Blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm ca 2 dl av mango-yoghurtblandningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem under omrörning i den varma blandningen. Vispa ner gelatinsmeten med resten av mangoyoghurten. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i mangosmeten. Banda väl. Häll blandningen i formen.

Rippel: Lägg det halva gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker och limesaft. Häll upp hälften i en liten kanna. Värm hälften av mangopurén som är kvar. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta däri. Blanda sedan med resterande mangopuré. Ringla det i två runda ringar över mangoyoghurten i formen. Rör runt med skaftet på en sked till vackert mönster. Ställ in cheesecaken i kylen ca 3 timmar, tills den stelnar. Skär med en blöt kniv runt kanten på formen och knäpp loss kanten. Servera med mangosåsen vid sidan av. (recept från Alltommat)

st6

Torsdag = dejtnight! Snart blir det film och god middag på tu man hand. Ska bara få busarna i säng.

Hepp!

KRAM

15
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00