Mangomoussecheesecake

st7

 

Hej och godkväll!

Måste ju tipsa om den goda desserten vi fick hemma hos Stina på DH-kvällen i tisdags. En Mangomoussecheesecake! Syrlig och söt och som en blandning mellan mousse och cheesecake helt enkelt.

st3

Mangocheesecake

Botten:
100 g smör
2 dl kokosflingor
8 digestivekex

Fyllning:
2 dl vispgrädde
2 dl florsocker
5 gelatinblad
2 msk pressad lime
200 g Philadelphia
2 dl turkisk yoghurt
225 g fryst mango
1 tsk vaniljsicker

Rippel:
1 msk florsocker
1/2 gelatinblad
1 msk pressad lime
225 g fryst mango

Smula kexen fint och blanda med kokos. Smält smöret och rör ner det. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Platta ut blandningen i formen.

Tina och mixa mangon slät med mixerstav. Blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm ca 2 dl av mango-yoghurtblandningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem under omrörning i den varma blandningen. Vispa ner gelatinsmeten med resten av mangoyoghurten. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i mangosmeten. Banda väl. Häll blandningen i formen.

Rippel: Lägg det halva gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker och limesaft. Häll upp hälften i en liten kanna. Värm hälften av mangopurén som är kvar. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta däri. Blanda sedan med resterande mangopuré. Ringla det i två runda ringar över mangoyoghurten i formen. Rör runt med skaftet på en sked till vackert mönster. Ställ in cheesecaken i kylen ca 3 timmar, tills den stelnar. Skär med en blöt kniv runt kanten på formen och knäpp loss kanten. Servera med mangosåsen vid sidan av. (recept från Alltommat)

st6

Torsdag = dejtnight! Snart blir det film och god middag på tu man hand. Ska bara få busarna i säng.

Hepp!

KRAM

 1. Jenny skriver:

  Jättegod! Fräscht med mango och botten blev väldigt bra med kokos.Det blir nyårsdessert!

 2. Hejsan!
  Jag tänkte göra cheesecaken till helgen men tänkte byta ut mango till hallon och tabort kokosen. Min fråga är om man kan utesluta lite av florsockret? Eller tror du den kommer bli lösare om man gör det?

  Tacksam för tips! Vill att diabetiker ska kunna njuta av den också 🙂

  Och tack för en härlig blogg som jag nu följt i några år!

  1. Oj jag vet inte tyärr men jag har ett annat recept på halloncheesecake i bloggen annars. Kram

 3. Åsa skriver:

  Nu står mangomoussecheesecaken i kylskåpet och ska ätas som dessert till brunch i morgon! Tack för toppenrecept (som vanligt 🙂 )

  God helg!

 4. Erika skriver:

  Vad snyggt det blev med dom nya stolarna. Känns luftigare och riktigt fräscht! Måste bara fråga om linnet från H&M med spetsdetaljer som du visade i ett tidigare inlägg. Är det stort i storlek? trevlig helg på dig!

 5. Emelie skriver:

  Åååh den såg god ut cheesecaken!
  Å ville även säga ännu en gång att du har en sån himla fin å bra blogg! Har följt dig i 2 år nu och nu även på instagram! Å så många recept jag testat som du gjort! Allt är så grymt gott! Tack för inspiration!

  Mvh Emelie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..