Världens bästa pryl!

tp1
tp2

 

God morgon!

Har cruisat runt området några varv på morgonen, Sebbe ville äta kanelknäckemackor i bilen innan han gick in till förskolan och kolla om några kompisar var vakna 🙂 Man får välja sina strider, lämnar hellre en mätt och glad och nöjd kille. Roligt att kika runt lite, blir inte så ofta att man rör sig runt i området och det byggs ju hej vilt här just nu, kul! (kanske rent av nån bloggläsare som ska flytta hit??)

Gårdagens middag, tacopaj! Men jag var såååå trött så jag orkade inte äta, tog med mig lite ost i sängen strax efter 20-snåret istället. (Killarna hade killkväll så jag var väl ändå portad från nedervåningen ;)) Känner mig helt energilös och matt, förkylning på g eller bara höstens mörker och kyla? Nåväl, blir dagens lunch istället.

TACOPAJ

Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk

Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°.

Fyllningen:
600-700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st tomater
4-6 st feferoni

Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddor. Stek så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet. Hacka tomater och feferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.

Topping:
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
3-4 st pressade vitlöksklyftor

Blanda och bred toppingen ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg. Servera med en stor blandad sallad.

lh1
lh2

Drar mig ofta för att hacka lök och skippar löken om det ingår i recept. För att det är jobbigt att hacka riktigt smått och för att det svider så förbaskat i ögonen!! Men – inte nu längre. Fick äntligen tag i en Tupperware-lökhackare av en gullig bloggläsare som hörde av sig och ville sälja en och den är ju heeeelt fantastisk!!! Brukar sätta barnen på att ”hacka” (de tycker det är superkul), man bara drar i snöret några gånger så är löken i fina fina små bitar. Magi!!! Bästa uppfinningen på länge. På riktigt.

 

KRAM

 

 1. Har tydligen tagit en bloggläsarpaus, för jag har missat detta inlägget 😉
  Jag visste väl att du skulle gilla den, så glad över det!
  Jg har tyvärr inte fler kvar på lager, men via tupperwares hemsida kan du söka efter och maila en konsulent nära dig! Produkterna säljs inte i butik, men självklart kan du beställa utan att ha demo, även om det är väldans kul, och lönsamt att vara värdinna!

 2. Jag älskar den både den lilla Herb choppern och den
  Större smooth choppern. Bästa prylarna.
  Jag säljer tupperware

 3. En sån fick jag av min mamma när jag fyllde sist, är ju hur bra som helst. Bra när man har ungar som inte tycker om lökbitar, bara att dra på tills det är superfint hackat 🙂

 4. Bodil skriver:

  En suveränt bra lökhackare! Var lite försiktig bara…hackar man för mycket kan löken bli besk. Hände mig en gång. Inte gott ☺

 5. Sanna skriver:

  Åh vilken smart bra pryl!! Vill med köpa!! Någon bloggis som kanske säljer??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..