ANNONS

Indisk Vindaloo

/

in1

Hej igen

Indiskt it is!

(Cheesecaken kommer såklart framöver den med)

Receptet på detta fick jag av en gullig bloggläsare som mailade mig det, tusen tack!

Indisk Vindaloo

2-3 kycklingfiléer (jag använde såna tunt skivade, ett helt paket)
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 tomater
1/2 röd chilifrukt
2 dl vatten
1 tsk riven färsk ingefära
ca 3 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk red currypaste
socker (ca 1 msk)
smör
salt & peppar

Kryddblandning:
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
1/2 tsk senapspulver
1/2 tsk garam Masala

Bryn kycklingen i smör. Salta & peppra. Hacka löken och häll över kycklingen, pressa även över vitlök. Hacka tomater och chili och lägg i. (Jag finhackade allt i min Tupperwarehackare så det blev pyyyyttesmått, blev superbra!) Finriv ingefära och rör ner. Blanda i hop kryddblandningen och häll över kycklingen. Fräs runt lite och tillsätt vatten, grädde och buljongtärning Låt småkoka i ca 10 min och smaka av med socker. Servera med ris.

ris
in4

Indiskt ris:
1 kanelstång
ca 5 kardemummakärnor
1 msk olja

Häll i detta i vattnet och tillsätt valfritt ris och koka enligt anvisningarna.

Muuuuums säger jag bara!

KRAM

1
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00