Indisk Vindaloo

in1

 

Hej igen

Indiskt it is!

(Cheesecaken kommer såklart framöver den med)

Receptet på detta fick jag av en gullig bloggläsare som mailade mig det, tusen tack!

Indisk Vindaloo

2-3 kycklingfiléer (jag använde såna tunt skivade, ett helt paket)
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 tomater
1/2 röd chilifrukt
2 dl vatten
1 tsk riven färsk ingefära
ca 3 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk red currypaste
socker (ca 1 msk)
smör
salt & peppar

Kryddblandning:
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
1/2 tsk senapspulver
1/2 tsk garam Masala

Bryn kycklingen i smör. Salta & peppra. Hacka löken och häll över kycklingen, pressa även över vitlök. Hacka tomater och chili och lägg i. (Jag finhackade allt i min Tupperwarehackare så det blev pyyyyttesmått, blev superbra!) Finriv ingefära och rör ner. Blanda i hop kryddblandningen och häll över kycklingen. Fräs runt lite och tillsätt vatten, grädde och buljongtärning Låt småkoka i ca 10 min och smaka av med socker. Servera med ris.

ris
in4

Indiskt ris:
1 kanelstång
ca 5 kardemummakärnor
1 msk olja

Häll i detta i vattnet och tillsätt valfritt ris och koka enligt anvisningarna.

Muuuuums säger jag bara!

KRAM

  1. Nina skriver:

    Oj vad gott detta verkar! Måste jag verkligen prova. Även mina söner älskar kryddig mat. Men, är det verkligen Vindaloo? Är lite osäker på det, tror vindaloo är mer kryddor och utan grädde. Men jag kan ha fel. Gott blir det iallafall.

    Kram o tack för en underbar blogg!
    ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..