Dinner for one

mac5

 

Hello

Fredagsstämning hos er? Jag håller på och packar och donar för aaalldeles snart sätter vi oss i bilen och far i väg för en helg hos bästa skåningarna!

Onsdagens gräsänkemiddag skulle jag ju tipsa om. Något så simpelt som varma mackor men ack så gott. Detta är min absoluta favorit och jag har nog tipsat om dem förut. Receptet har jag försökt efterlikna de mackor man kunde köpa i kaffeterian på högstadieskolan jag gick i (Gumaelius – därav kallar jag dem Gumaelius-mackor).

Man blandar riven ost + finhackad lök + ketchup (så mkt så smeten blir en geggig ljusrosa macka, inte för mycket!) + oregano + salt. Smöra två skivor vitt roströd på utsidorna, bred fyllning på den ena insidan och lägg på den andra som lock. Lägg i smörgåsgrillen tills mackorna fått fin färg och osten smält ordentligt.

mac1
mac4

Tadaaa. Och japp, tjuvstart med julmust till 🙂

Till dessert blev det krämig daimpannacotta med grädde och hallonsirap.

dai1

Daimpannacotta, 4-6 port

5 dl grädde
1 dubbeldaim
150 g mjölkchoklad
2 1/2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Koka upp grädden. Ta den från värmen och rör ner mjölkchokladen och krossad Daim så det smälter. Rör ner de urkramade gelatinbladen. Häll upp i portionsskålar, se till att lite av daimcrunchet hamnar i varje skål (det lägger sig i botten). Ställ kallt minst 3 h och servera med en klick grädde och hallon. Mums!

Vi hörs lite senare hoppas jag.

KRAM

 1. Anette skriver:

  innan jobb gick jag in i affären för att köpa tomater för att ha till lunchen. Ut kom jag med Dillskruvar, hårda salta karameller, tuggumi och Werters kolor med choklad i. Tror Fredagskänslan hade infunnit sig redan då med tanke på vad jag kom ut med 🙂

  ha en trevlig helg i min fina stad. Nästan varmt ute med tanke på att det är mitten av oktober

 2. Marita skriver:

  Välkomna till ett soligt Skåne ❤️

 3. Towe skriver:

  En macka i min smak. Älskar varma mackor. Folk kallar mig matsnobb men dom vet inte att jag är barnsligt förtjust i blandningar med ketchup. *fniss* Gjorde kassler med annans och osttopping i veckan, fick med lite ketchup i såsen. Löjligt gott! Kör försiktigt och trevlig helg! kram towe.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..