Zzzzzzzzzz pigga upp mig!

fr8

Bild från ganska exakt ett år sedan. Underbar tripp till Frankrike med rara Smultristjejerna. Tänk vad lite solstrålar och värme piggar upp! Hade planer på en resa till höstlovet men det blev tyvärr inget detta år, siktar på en storstadshelg i juletider istället.

 

God morgon!

(Stolarna är sålda/paxade och hämtas på söndag, om det av nån anledning inte blir av hör jag av mig till er andra som mailat i turordning. Det var så många så jag har inte hunnit svara er alla tyvärr!!)

I dag går det i slowmotion vill jag lova. Måste ta mig ut och få lite frisk luft. Sebbe som annars sover som en stock om nätterna är uppe och har sig och vill inte sova. Slutade med att jag fick ligga som en kanelbulle i hans juniorsäng flera h i natt tills han somnade om och sen kunde jag ju inte somna om själv.. (Och knappt räta ut mig heller, ajaj) Ska köpa mig några vitaminer också tänkte jag, känns som jag har brist på något är så trött och matt och yr och seg och energilös även när jag får sova. Några tips??

Vet ni, jag ska ääääntligen för första gången få åka till Ullared!! Vi är ett gäng grannfruar som åker om ett par veckor, hyrt stuga och allt. Ska bli sååå kul!! Bara att SE detta fenomen. Och att shoppa 🙂 Men jag har som sagt aldrig varit där, ni som har varit det har ni några tips?? Vad ska man sikta in sig på, vad ska man undvika, vad är skräp och vad är kap, vad finns det?? Hur lägger man upp det hela? Har ni köpt nåt fint ni gillar där? Något man bara måste ha? Alla tips och trix av alla slag är välkomna!

fr6

Sugen på både värme, långt hår och blonda färger! Men i alla fall värmen får vänta ett bra tag..

Hörs om en stund – måste göra mig en kopp kaffe pronto innan jag somnar.

KRAM

 

 1. Angående din trötthet, gå till läkaren och kolla din B12 status, jag kände allt detta med trött snurrig m.m. rejält jobbigt.
  Jag har B12 brist.
  Äter nu Behepan sen 1 år och känner inte av nåt av detta längre,,
  Kan vara värt att testa.
  Lycka till

 2. Låter bra med vitaminer, håller tummarna att du piggar på dig snabbt! Ullared, shoppingens mecka, oj så mycket fint dom har där. Jag har köpt stora fina ytterkrukor, fjärilsdekorationer i plåt att ha på förrådsväggen, kläder (tycker kvalitèn är helt ok) vardagsrumsmatta, porslin, you name it! Finns verkligen allt. Hyrd också stuga sist, så mysigt. Bra för då har du möjlighet att gå igenom allt första dagen, för att ta ytterligare en shoppingtur dagen efter (blir några tusen till då) men helt klart värt, för då har man lite koll på vad som finns. Och glöm inte att ta ett glas vin i baren, bara kul att sitta och titta på alla! Ha det fint!

 3. Varit på Ullared för första gången i våras o det blev dyyyyyrt 😉 de tips jag jag kan komma på är bakplåtspapper, köper väl alla där 😉 det är toppenbra. Jag köpte mandelmjöl, o massa nötter mm lchf style. Lite fin inredning har de med. Men det största minuset är barnens kläder. De jeans som jag köpte har alla gått sönder på FÖRSTA användningen 🙁 känns inte ok!! Så nästa gång köper jag inte det iaf. Leksakerna är mkt billigare än i annan butik så perfekt att bunkra julklappar 🙂 ha en toppendag o ta på sköna skor 😉
  Tack för en toppenblogg, igår gjorde jag fina köttbullar i långpanna m trattkantarellsås o rotsaker 🙂 mmmmm

  Kram

 4. Mitt bästa trötthetstips är kvällsträning! Ger mig så mycket energi och får mig alltid i balans inför natten! Hoppas tröttheten försvinner!! Det sämsta med vårt klimat här uppe i norr, när kylan och mörkret smyger sig på gör även deppen och tröttheten det!

 5. Skulle rekommendera att dricka Aloevera från Forever Living Products. Även deras Argi+ är jätte bra i perioder när man är riktigt trött =)

 6. Åh vad kul med Ullared:) Vi var ett gäng tjejer som var där i våras, vi bodde på hotellet. Hur bra som helst och mysigt. Boka bord på Harrys på kvällen, god mat och gott vin:) Jag undviker ju barnavdelningen, ( mina barn är ju stora)ställ vagnen vid sportbaren, ta foto på ditt nr på vagnen så du vet om du blir av med den:) heminrdningen, påslakan, mattor och handdukar är bra och billigt, väskor, jackor är bra! Underkläder bra pris. Glöm inte fika eller dricka ett glas vin under dagen så du orkar…)

  kram kram

 7. D-vitamin. Köp en med rejäl dos, jag köpte på en gym-butik. Åt när jag var gravid och kände inte av någon gravidtrötthet alls faktiskt, snarare tvärtom, har aldrig varit så pigg en vinter förr.

  Och GeKås, jag är uppväxt i närheten så jag åker flera ggr per år när jag ändå är hemma. Där finns allt och jag tror inte jag gjort något dåligt köp där (möjligtvis något överilat köp jag ångrat men inte pga kvaliteten). Vi var där innan barnet kom och ett snabbt överslag mot det jag kollat upp sparade vi över 1000 kr. Mitt tips ändå får bli till din man, lite oväntat kanske men de har cat-strumpor i storpack (5 par tror jag), svarta. Min man älskar dem och vill inte ha några andra strumpor och det går ju åt.. handdukar är ett annat tips, de har ett märke som är lite randiga i frotten som är bra, tjocka och finns i många fina färger. Leksaker ffa lego vet jag är billigt men min bror köpte en bilbana till sin son som han sa var ett riktigt bra pris så det är nog så generellt. Det är nog mina främsta rena tips, men jag är säker på att du kommer göra massa fynd. Du har ju verkligen öga för det!

 8. Hej!
  Har varit på Ullared många gånger, var där i september och ska dit igen i november.
  Ett tips när du/ni tar en kundvagn, där är en färg och ett nummer, ta ett foto så ni hittar er vagn eller om den mot förmodan skulle komma bort i vimlet, så kan ni lättare efterlysa den hos kundtjänst.
  Jag har haft tur och aldrig blivit av med den, men det är för att jag har den med mig hela tiden och släpper den aldrig med blicken. 🙂
  Ett annat tips, ta en eller två kundkorgar och sätt under vagnen så lägger du smågrejorna där i, såsom schampo o.d.
  Du kommer inte att ångra dig att du åker dit och där finns många bra fynd, lite olika beroende på vad du gillar.
  Lätt att hitta är det också för där är mycket bra skyltat till dom olika avdelningarna.
  Jag hittar ofta nya saker när jag kommer dit och ett måste är servetter, bara älskar det och dom har massor och olika varje gång man kommer dit.
  Ser fram emot att få höra från dig sen hur du hade det i Ullared.
  Vem vet vi ses kanske där om ni åker en helg.
  Kram <3

 9. Hej Victoria! Angående din trötthet så kan det nog vara värt att kolla upp dina blodvärden, trött så man är yr var och varannan dag låter inte som någon hit och just dessa besvär fick jag med låga blodvärden (då under graviditet)… Om inte felet ligger där så rekommenderar jag träning, finns inget mer uppiggande och bättre sätt att få ny energi!! Promenader, löpturer, gym eller gruppträning på Korpen mm , jag varvar allt och är väldigt sällan trött trots att jag är en nattarbetande sjuksköterska, träning ger mig verkligen massor av energi! 🙂 Själv äter jag inte några vitamintillskott utan försöker få i mig det via kosten men det är säkert värt att testa för dig. Rosenrot ska väl oxå vara uppiggande. Jaa annars för att bli riktigt pigg vintertid finns nog inget annat än att ordinera en resa till solen, det är uppiggande på alla plan det och vintern är lång mörk och kall… Rekommenderar er varmt att åka lite längre bort , Mexico och Thailand är underbart och vi har gjort långresor med våra barn sedan de var 18 månader utan problem!:) Uppiggande kramar, Annelie

 10. Ett tips är andas och fundera behöver du denna sak? Överköp alltså inte.. Och kvaliteten på plastpåsarna är faktiskt sådär men bakplåtspapperna är bra! 🙂

 11. Hade liknande symptom som dig för några år sen med trötthet, yrsel ont i ryggen/nacken och en massa andra konstiga symptom. Tänkte på dig då du skrev att du låg på spikmattan. Det gjorde jag också jämt o ständigt, gick också på sjukgymnastik. Jag hade B12 brist och får en spruta var 12:e vecka (livslång underhållsbehandling) jag mår kanonbra idag. Det tog tre läkare innan de testade B12 så man kan få tjata om det. Lycka till!

 12. Ja du det där med tröttheten så här års är nog lika för alla! vem vill inte ha sol o värme!?jag tycker du passar bäst i kortare hår än det som visas på bilderna:)man har ju det ändå uppsatt oftare än vad man har det nersläppt.När jag klippte av mitt hår tänkte jag att de va kul med förnyelse och att det växer ut fort?+att man inte har något o förlora.kram

 13. Hej.
  Bor inte så långt ifrån Ullared så jag är där lite titt som tätt, ser det mer som en mysig utflykt än att man ska tokshoppa.
  Ligger en kanonbra skobutik utanför som heter Sko Boo som är toppen! Brukar handla skor och gummistövlar till barnen där.
  Leksaker är tokbilligt om du frågar mig så satsa på att köpa alla julklappar där.
  I övrigt finns det mycket men är inte så säker på att allt är så billigt men det är nog inget som inte finns där så därför blir det ju gärna lite extra lulllull i vagnen.
  Inredning och pynt finns huuur mycket som helst så ha inte slut på energin när du väl kommer dit.
  Barnavdelningen behöver du inte lägga så mycket tid på, tycker inte det finns så mycket där, köper mest Pierre Robert Kalsonger till min kille där.
  Åker ni en helg så gör er redo för att TRÄNGAS är hysertiskt med folk där på helgerna.
  Hoppas ni får en bra resa och att du piggnar till. Är själv inne i en period där jag är konstant trött oxå!
  ha en fin dag.
  Kram Lotta

 14. Usch förstår dig!I dessa tider är jag med såå energilös. Får du nåt fungerande tips så tipsa gärna oss andra!:) Ibland om man bara orkar ta sig ut på en promenad eller lite träning kan det ibland hjälpa mig tillfälligt. Men kanske lite vitamintillskott inte är dumt? Har vid något tillfälle använt ”mivitotal” som är ok. Förresten tips på hur du fått barnen sova hela nätter mottages tacksamt!!:)(Gekås har allt… nästan. Ett tips är att köpa smink där och krämer, betydligt billigare. Kolla deras blogg där man kan se lite av vad som finns inne)Kram och hoppas du piggar på dig!

 15. Ååååå va roligt med Ullared!! Va där några v innan bebisen kom och köpte lite käder till henne. Annars älskar jag inredningssidan!! Å nu är där massa julsaker 😀 Lyllo er som ska dit. Men jag hade blivit utfattig om jag hade bott närmare 😉

 16. Som sjuksköterska så tycker jag att det låter som en tur till vårdcentralen för lite prover skulle vara på sin plats. Ta din hälsa på allvar, det tar bara typ 30 min 🙂

 17. Ska också åka till Ullared om ett par veckor och kan bara säga att vid denna årstiden får du förbereda dig på att där kommer att vara knökfullt med folk vilket inte är så kul precis, men men….kul ändå! Ta ett foto med mobilen på ditt kundvagnsnummer då det är lätt att bli av med kundvagnen där

 18. Hej!
  Åh vad kul att åka till Ullared och besöka Ge-Kås! Jag bor 2 mil därifrån och är där ca 1 gång månaden, var där senast idag

 19. Stackare då, fy vad jobbigt det är att känna så!

  Lägligt nog länkade jag häromdagen till ett inlägg jag skrev för ett par år sedan, en ”nybörjarguide” till Ullared helt enkelt:) Var där i helgen och rätt mkt julsaker har kommit upp, men inte lika bra/mkt som förra året dock, men det kanske kommer? Vi passade på att handla en hel del julklappar till de barn vi ger till, det finns mkt fina Brio/Micki/Jabadabadogrejer till fina priser, och även barnböckerna är billiga.

  Vill du läsa ”guiden” så hittar du den här:

  http://selmasgata.blogspot.se/2011/11/en-guide-till-shoppingmeckat-ullared.html
  L
  ång, men förhoppningsvis informativ!:)

  Hoppas du får sova bättre inatt! kram/tanja

 20. Ullared är riktigt bra på mycket men kan oxå vara ångestframkallande. Att gå där mer än två-tre timmar vill jag inte, blir fundersam när människor handlar fyra timmar, äter lunch och sedan handlar fyra timmar till, så roligt är det inte!!! Bra kvalitet på handdukar och deras hela värmedyna är så bra o billig. Men att köpa julklappar tre månader före jul är inte min sak, jag vill inte köpa julklappar för att ”få det gjort”! Tycker förresten du ska kontrollera ditt hb!!

 21. Boka genast en tid hos farbror doktorn så han får ta lite prover på dig ;-). Åååå, Ullared, leksaker är billtig och det finns massor av allt! köksavdelningen är bra, tex porslin, formar, bakgrejjer mm. Barnkläder är sådär tycker jag. Baskläder (dam)som linnen tights mm är billigt. Köper alltid t-skirts till mannen, både basic (vita/svarta) och snygga med tryck. Väskor finns snygga och billiga. Viktigaste av allt, GLÖM EJ ett eller två glas vin i sportbaren. Det blir ju så mycket roligare att shoppa då;-))

  Lite avis är jag allt, kom inte iväg denna höst tyvärr. Lycka till!

 22. Du råkar inte ha kopparspiral? Många tjejer blir dåliga av kopparförgiftning. Trötthet, yrsel, oro, ångest, darrig i kroppen mm mm mm mm….. Googla kopparförgiftning så hittar du en blogg där det finns massa information!! Så skrämmande….
  Annars är b12 och järndepåer nåt att kolla som sagt.
  Krya på dig

 23. Läste ingen kommentar om underfunktion i sköldkörteln, som ger bland annat trötthet,energilöshet som symtom? Be läkaren ta ett prov på din ämnesomsättning. Har du ett för högt värde ordineras du levaxin, ersättning för att kroppen inte producerar hormonet själv. Medicinerar detta själv, då jag upplevde en annan trötthet är om man sovit för lite, nattvak etc. Tyvärr kan dosen vara svårinställd.
  Ullared…missa inte söta, billiga bh:ar, leksaker till ett mycket lägre pris, handdukar, sängkläder,LAMPOR, tektikprylar, antecknings/pysselsaker. Missa heller inte butikerna utanför! Tur att ni har två dagar!Kram!

 24. Hej, brukar åka till Ullared en gång per år och mina bästa Gekås tips är:
  Trosor i ”bambu”. Så himla mjuka och sköna, finns även underställ i samma material.
  Skinnhandskar är jättebilliga! Brukar köpa flera par. Handskar har ju en tendens att ”försvinna” men då gör det inte så mycket när de kostar 99kr/par..
  Lycka till med shoppingen!
  Du visar väl upp dina fynd sen?;)

 25. Man blir lycklig av Ullaredsbesök! Ska själv dit på söndag, ser mycket fram emot det då det är längesedan sist

 26. Hej! Hoppas att du blir lite piggare snart, inte så lätt kanske när det är så grått och tråkigt väder ute! Tips till Ullared; förutom att fota numret på vagnen så kan det vara bra att ta med någon scarf eller band att binda på vagnen, så man lätt hittar den i vimlet. Jag börjar alltid med leksaker. Kolla vad barnen önskar sig i julklapp, många av sakerna är halva priset!!! Köper alltid på mig massa saker som barnen kan ha med på kalas. Har t ex köpt saker som på Gekås kostar 19kr och hemma 80kr. Efter leksaker tar jag barnkläder. Köper även till mig själv på barnavdelningen. Strumpor är också billigt. Deras frottéhanddukar är toppen!!!! Jag älskar Gekås och blir alltid helt speedad när jag är där. Hoppas ni får det toppen! Kram

 27. Ullared!! Vad roligt!! Satsa på att köpa leksaker ! Du kan göra klipp! ( men gäller att vara pris medveten ) kläder brukar bara vara onödig tid tycker jag . Heminredning och textilier är med toppen! Ha så kul!!

 28. Järnbrist? Prova blutsaft ska vara bra har jag hört, finns på hälsokost och vissa matvaruaffärer. Lycka till!

 29. Åh vad kul med Ullared! Mitt tips är att gå igenom vagnen innan du går till kassorna, en hel del åker ner av bara farten men då kan du kanske sålla ut det som inte riiiiiktigt är ”nödvändigt” 🙂

  Låter inte alls fel att besöka läkaren för lite provtagning, men en effektiv sak är annars Aloe Vera juice! Ger massor av energi och är bra för kroppen på de flesta sätt, inte minst immunförsvaret men även hår, naglar, humör… 🙂 Läs gärna mer på länken här:

  http://elinjaeger.cosmopharmas.com/produkter/800-Aloe-Vera-Power-Juice

  Hoppas du mår bättre snart. Tack för bästa bloggen!

 30. Åh – det där måendet känner jag igen. Jag gick till vårdcentralen och det togs prover. Jag hade järnbrist och B12-brist. Så jag vill verkligen rekommendera dig att gå iväg och kolla.
  Krya på dig i höstmörkret!

 31. Åker till Gekås någon gång per år och jag skulle tipsa om att ta med typ tre korgar i vagnen till småsaker, som dessutom man kan ställa ner under vagnen när de är fulla.
  Efter lunch är det en bra idé att titta igenom vagnen innan ni går ner, då det finns sådana hyllor där man kan ”lämna tillbaka”. Guld värt för annars kommer man gärna hem med alldeles för mycket grejor som man tänker ”what the f*ck?”.

  De har de flesta märken när det gäller hygien/hårvård etc. En hel del kläder, elektronik (märkesgrejor). För din del är det verkligen, verkligen värt med leksaker då många är ganska mycket billigare än många av butikerna som finns i städerna.
  Brukar passa på att köpa sådär gå-bort-saker, bebissaker om vänner ska ha barn (det är jättebilligt och finns mycket fint) etc.

  Ett stort tips är att kolla på Gekås-bloggen. Och att kolla kartan och försöka skriva en handlarlista efter avdelningarna.
  En del torrvaror ex florsocker och så är någon/några kronor billigare än i butikerna hemma så det brukar jag bunkra också. Typ redning och sådant!
  Det gäller dock att vara ganska prismedveten när man går där för allt är inte billigt utan kostar ungefär samma som när butikerna hemma har extrapriser.
  Men leksaker absolut!

  Det finns en hel del inredning också, vilket jag förstått att du gillar 😉
  Och där finns typ samma saker som ex Village-butikerna och sådär, fast en bråkdel av priset. Jag har köpt en löpare där som kostade 199 kr på Village och 69 kr på Gekås. Hoppas ni får en bra resa!

 32. Ta mått på barnen för stl stämmer inte hundra, brio och lego är prisvärt, Barbie och monster High lika så. Glöm inte kolla maten, kan skilja rätt mycket på burkar och konserver. Lampor finns mycket snyggt. Prisvärt m filmer, boxar och cd-skivor.

 33. Köp D-vitamin 5000 ie. Det bästa jag har gjort, Finns i hälsokostbutiken. Jag har varit trött länge men sedan jag började äta detta under vinterhalvåret mår jag mycket bättre och blir trött på ett naturligt sätt. Spring och köp

 34. Hej. Det finns väldigt mycket bra grejer på Ullared! Det bästa är nog alla billiga och bra leksaker! Ibland kan det nästan vara halvapriset. Även heminredning finns det mängvis av!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..