Banansockerkaka med dumle

IMG_8888.JPG
IMG_8886.JPG

God morgon!

Kul ni gillade efit i går, det kör vi fler ggr framöver. Ni får väl hojta till när ni önskar en EFIT-dag 😉

Förutom att laga mat och baka lite nytt i går så skrev jag rent en mängd recept som inte blivit av innan så nu har jag massor med recept redo åt er. Börjar väl med kakan jag fikade på i går. Favoriten Banankaka fyllde jag med dumlegodisar som smälte och blev så där härligt smälta och goda och just kola i hop med banan är ju såååå gott.

Banansockerkaka med dumle

75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g dumlekolor
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Klipp dumlekolorna i mindre bitar. Blanda ihop mjöl, dumle och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten. Grädda i ca 40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig (men inte kladdig, testa med sticka).

bak3
bak
bak2

Servera gärna med en klick vispad grädde till, gott till de flesta kakor tycker jag 🙂

Uppdaterar med fler recept under dagen så kika in!

KRAM

  1. Jättekul med EFIT!
    Vad gott! Jag publicerade mitt favoritrecept på banankaka på min blogg igår: http://onlyfemale.se
    Så god kombo!

    Men nu blev jag väldigt sugen på att prova med dumle också!

    Kram Kristin

  2. Åhh vilken dömkaka! Den måste testas!! Där kan man ju ha i vilket choklad som helst ju och bre på lite smält choklad uppe på!! Tack för din EFIT-dag..hur gör du för att få till ett/timme?? Hoppas din DH-kväll blev kanon och Micke vaknade till liv efter sin tupplur!! Typiskt karlar, att somna överallt och bara sådär..Ska vääldigt mycket till om jag skulle somnat på en restaurang..hihi! Jag blev så inspirerad av din EFIT-dag, men svårt fåt till ett foto/timme..så jag kör en ”fem-inlägg-på-en-dag” utmaning istället! Så kika gärna, mina är ju inte luka fina, fräscha och härliga som dina men du är en stor inspiration enda sen jag fick tips om din blogg 2008!! Vet inte om du minns, men vi har haft lite kontakt såhär geenom åren!! Är så glad för mitt ”marmorbord” känns som ett nytt bord!!! Kramar fr ett höstligt Hörby..Ps..Missa inte att åka till Väla innan jul..rena drömmen att gå där då:=)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..