Disco, frukost och citronkladdkaka

fr1
fr2

 

Hej hej

Ja det blev ju inte direkt sovmorgon här med en som ville upp vid 5-snåret och ett himla liv när den andre vaknade också. Försökte dra mig med en kudde över huvudet ett tag men det gick sådär. Gick upp och gjorde frukost istället.

Efter Halloweenpartyt i går blev det soft kväll i soffan för hela gänget. Var helt slut efter discot, och då satt jag ändå mest på en stol (iförd machande utstyrsel som ni kan se på Instagram hehe). Många små discogäster trodde jag tillhörde underhållningen och kom och frågade vad man kunde göra på min ”station” haha.

ha2
ha1
k1
k3
k2

Skaldjur blev det och citronkladdkaka till efterrätt. Jag pyntade den lite snabbt i pausen på Idol och när Micke såg den utbrast han att det var den fuuulaste kaka han sett.

– Ska du visa den där i bloggen så får du ju säga att det är jag som gjort den. Eller nä att Sebbe gjort den!!

c1

Vad tusan?! Asch är väl inte så noga alltid. (Brukar spritsa ut grädden i något fint mönster annars och visst den blev lite övervispad nu kanske men jaja) Den smakar ju lika gott för det (och sååå hemsk är den väl inte ;-))

Receptet har jag fått från Helena på Smultrongården. Använder en liten form till denna, annars blir den ganska platt. Vill man använda en klassisk form så rekommenderar jag att dubbla receptet.

Citronkladdkaka

2 ägg
2 dl socker
150 g smält smör
1 citron
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver

Garnering:
Grädde
Citron

Vispa samman ägg och socker. Riv skalet av citronen och pressa ur saften, rör ner i äggsmeten. Smält smöret. Blanda samman de torra ingredienserna. Blanda i hop allt och häll i en form med löstagbar botten. Grädda i 175 C ca 20 min (den ska vara kladdig!) Låt kallna. Pynta den sedan med vispad grädde och citron.

Syrlig och söt och supergod!

c2

Nu ska jag passa på att få lite gjort medan Olivia är på kalas och Micke & Sebbe är och handlar på Robertssons inför kvällens middag. Har faktiskt hoppat ur pyjamasen, duschat och klätt mig, det går i rätt riktning 🙂

i1
i2

Stretchjeans/H&M, tischa/Lindex (gammal), örhängen/Lily&Rose och långkofta med sidenrygg By Malene Birger/Isa Couture

Ha en fin dag kära bloggisar!

KRAM

 1. Sara skriver:

  Vart kommer Dina tallriksunderlagg fran? De ar jatte fina. Tack for en inspererande blogg.

  1. Från svenskt tenn.

   Tack vad kul du gillar!

   kram

 2. Julia skriver:

  Hej Victoria!
  Har alldeles nyligen upptäckt din blogg och jag älskar den redan – såå mycket inspiration i form av väldigt fina inlägg! Tänkte bara fråga, av ren nyfikenhet, vart ditt efternamn kommer från? Jag heter själv Riis (estniskt ursprung) och det är inte ofta man stöter på någon med samma namn, så det vore spännande att få höra! Hihi, kram 🙂

  1. Vad roligt 🙂 Både att du hittat hit och namnet 😉 Min mans pappa heter Riis men kommer från Sverige så jag vet inte riktigt var de fick det ursprungligen, måste jag ju undersöka!

   Kram

 3. Erika skriver:

  Ha ha.. Ja han är nog allt lite bortskämd..fast rolig! 🙂
  Kram e

 4. Marita skriver:

  Hej! Jättefin kofta, undrar vad du har för stl? (såg att den är slut i s som jag brukar ha och undrar om m kan funka)
  Tack för mysigaste bloggen

  1. Jag har S på min, vet tyvärr inte hur mkt det skiljer i strl på dem men prova 🙂

   Kram

 5. Hanna skriver:

  Haha!! Jag skrattar då jag läser Mickes kommentar! Det där skulle min Karl också kunna kläcka ur sig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..