Tacofiesta

t3

 

Hej hej

Var det nååån där ute som åt tacos i helgen??

Vi gjorde 🙂

Men vi äter det ganska sällan faktiskt. Jag brukar inte tycka det är så värst gott. Men nu köpte vi alla möjliga såser och tillbehör och riktigt god blandfärs över disk hos Robertssons (och god färs är verkligen a och o!!) och det blev bara såååå himla gott.

t4

Vi åt och åt och åt och tillslut var Micke tvungen att lägga sig i soffan, haha. Meat-sweats! Jag hann klämma några till innan jag hamnade i soffan jag med. Älskar små ”tacobåtarna”, de är mina favvo. Barnen äter mest mjuka och Micke gör nån konstig sörja och blandar i hop allt i en stor gegga på tallriken.

t1
t2

Hittade dessa söta burkar på Willys och särskilt tacosåsen med massa koriander var jättegod.

Sen hade vi guacamole (gjord på fryst tärnad avokado – så smidigt!! hittade nämligen inga mogna i affären men kom på att jag hade dessa i frysen och det ska jag alltid se till att ha som back up!), het mangosalsa (också på fryst mango!), creme friache färsk koriander, majs, ost, gurka, tomat, oliver, vindruvor, ostsås och chilimajonnäs. Hm har jag glömt något?

t5
t6

Het mangosalsa:
Tärnat mangokött motsvarande två mangofrukter
(frysta tärningar går jättebra)
1/2 finhackad rödlök
1/2 kruka koriander, hackad
1-2 msk pressad limesaft
1 liten bit chili, finhackad
1/2 tsk salt

Blanda alla ingredienser och ställ kallt fram till servering.

Gott gott gott! Får bli en repris snart 🙂

KRAM

 1. Karin skriver:

  Hej! Tack för tips på såser från Willys! Måste testa! Pröva gärna de nya mjuka skalen som ser ut som små skålar! Smaskiga!

 2. Lina S skriver:

  Vi äter alltid tacos på måndagar faktiskt! Är mer vardagsmat tycker jag men ändå väldigt gott så det passar att pigga upp en måndag med 🙂 Vad söta brukarna var, ska leta efter dom nästa gång jag är på Willys 🙂 kram

 3. Linda skriver:

  Vi äter nästan alltid tacos på fredagarna under hösten/vintern/våren. Svenssons! 😉 Men i fredags blev det kyckling med mögelost och rosepeppar, en gammal storfavorit.
  Om vi hade haft så många olika goda tillbehör som ni till tacosen hade jag nog inte orkat göra iordning det varje fredag!! Hihi!
  Kram!

 4. Ingrid skriver:

  Testa med finskuren kiwi, det blir så himla gott med lite syrligt tillsammans med det starka.

 5. Johanna skriver:

  Ingen tacos denna helg, brukar annars vara en stående fredagsrätt i vår familj.. Vi brukar dock gå ifrån de ”traditionella” och köra på kycklingtacos. Byter ut köttfärsen mot kyckling skurna i bitar och steker ihop de med sötsursås och cream fraiche.. SUPERGOTT!
  Vi brukar oxå göra gratinerade minitubs (köttfärsröra med cream fraiche+majs alt. kycklingröra på sötsursås+cream fraiche. PÅå med riven ost, in i ugnen) och servera med en god sallad, tacosåser och tacocips. Mums!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..