Den perfekta kladdkakan

kak6

Hej hej

Tack för alla rara ord om mina guldklimpar, tack <3

Visst letar man aaaalltid efter det perfekta receptet på kladdkaka. Nu kan det vara så att detta är världens godaste kladdkaka 😉 Smakar som en klassisk kladdkaka ska, perfekt kladdig och seg och med en gudagod krämig topping som pricken över i:et. Servera gärna med en klick lättvispad grädde och lite bär till.

Yummi!!

kak1

Världens godaste kladdkaka
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
9 msk kakao
1 /2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smör

Chokladkolatopping:
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 1/2 dl vispgrädde
200 g ljus bakchoklad

Vispa ihop ägg och socker löst. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner detta. Smält smöret och vispa ner det. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 24 cm). Grädda i 175 ca 40 min. Låt kakan svalna.

Smält smör i en kastrull och tillsätt socker, sirap, kakao och grädde. Koka upp under omrörning och sjud på svag värme ca 5–10 min. Dra kastrullen från värmen, tillsätt hackad choklad och rör tills chokladen smält. Häll kolatoppingen över kakan och ställ svalt för att stelna.

kak3
kak4

Smaklig fika! <3

KRAM

 1. Ser att det är ett gammalt inlägg men vill gärna baka denna kakan till midsommar, vet du hur många personer den räcker till ungefär? 🙂 Vi blir nog runt 10 – 13 personer så funderar på om jag ska göra två eller om det räcker med en.

 2. Maria skriver:

  Hej

  Sitter och läser recept eftersom jag har fredagsfika på fredag! Tänkte baka den här godingen. Men det står att den ska vara i ugnen 40 minuter, stämmer det?

  1. ja det stämmer, den är liksom dubbelt så tjock som vanlig kladdkaka så den tar sin tid men det kan så klart variera mellan ugnar! kram

 3. Jonna skriver:

  Hej! Ska den stå i mitten av ugnen?

 4. Chansar på att du ser detta äldre inläggs kommentarer. Ska precis göra topping till mina kladdkakor. Dessa ska sedan dekoreras med ätbara spindlar. Blir toppingen stel? Tror du jag kan strö över florsocker på utan att det blir kladdigt? Fina ni är när ni är utklädda i senaste inlägget!!!

  1. Oj det vet jag inte riktigt, dem blir lite klibbig/seg liksom så om florsocker håller sig på vågar jag inte svära på men jag tror det!!

   Kram

 5. Den ser verkligen kladdig och god ut. Måste testa detta recept

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..