ANNONS

Den perfekta kladdkakan

/
kak6

Hej hej

Tack för alla rara ord om mina guldklimpar, tack <3

Visst letar man aaaalltid efter det perfekta receptet på kladdkaka. Nu kan det vara så att detta är världens godaste kladdkaka 😉 Smakar som en klassisk kladdkaka ska, perfekt kladdig och seg och med en gudagod krämig topping som pricken över i:et. Servera gärna med en klick lättvispad grädde och lite bär till.

Yummi!!

kak1

Världens godaste kladdkaka
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
9 msk kakao
1 /2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smör

Chokladkolatopping:
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 1/2 dl vispgrädde
200 g ljus bakchoklad

Vispa ihop ägg och socker löst. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner detta. Smält smöret och vispa ner det. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 24 cm). Grädda i 175 ca 40 min. Låt kakan svalna.

Smält smör i en kastrull och tillsätt socker, sirap, kakao och grädde. Koka upp under omrörning och sjud på svag värme ca 5–10 min. Dra kastrullen från värmen, tillsätt hackad choklad och rör tills chokladen smält. Häll kolatoppingen över kakan och ställ svalt för att stelna.

kak3
kak4

Smaklig fika! <3

KRAM

27
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00