ANNONS

Julfest!

/

j2
j4
j5

Min röda klänning jag beställde från H&M i våras men som kom först efter sommaren kom äntligen till användning 🙂 Och älskade julservisen Starfluted från Royal Copenhagen gjorde årets premiär!

God morgon fredag!

I dag står i n g e n t i n g i kalendern, sällsynt fenomen här men ack så skönt i bland. Vi ska se en mysig familjefilm hela högen i sofforna och äta gott och se Idol-finalen och chilla. I morgon blir det julfest 🙂

Och i tisdags gick ju startskottet för julen litegran för då hade vi årets julfest med DH-gänget. Knytisjulbord hemma hos mig med en himla massa god mat, tävlingar och julklappsspel och julklappslotteri och snapsvisor (utan snaps dock) och skratt. Jag hade gjort små häften med julsånger (som var hysteriskt roliga, ska se om jag hittar sidan jag fann dem på så ska jag tipsa er) och en frågesport med julfrågor om deltagarna. Så mysigt som alltid med mina fina grannfruar <3

På min lott till julbordet stod ”drinktilltugg” så jag serverade bubbel med jordgubbar och till det 3 små aptitretare.

du1
du4
du5
du6
du9
du7
du8

Det var löjromstoasts, gratinerade chevréstjärnor och baconlindade dadlar. Och rubbet som jag serverade dessa på kommer från DUNI och jag bara älskar fina engångsprylar. Så smidigt och finns ju så mkt kul och snyggt. Glas, mingelbrickor (såna man hänger sitt glas på, favvo!), miniassietter, kopparservetter och ljusen hittar ni där. Och i samarbete med DUNI får ni just nu 20 % på ALLT (utom nedsatta varor) fram till 31/1 2015 så passa på att bunkra inför glöggfester, jul och nyår.

Koden är: MATPLATSENJUL

ju2
ju3
ju4
ju5

Allt och lite till på julbordet, mums!! Älskar julmat! Men man blir ju s å  h i m l a mätt! 🙂 Jossan hade bakat godaste kavringen ever så det ska ni få recept på här. Gissa om jag tänker svänga i hop detta på julafton!! ( Ja svänga i hop för det var tydligen busenkelt!) Saftigt och smarrigt, mums!!

kav

Kavring

7 1/2 dl rågsikt
1/2 tsk salt
2 tsk malda brödkryddor
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

smör och ströbröd

Smöra och bröa en form på ca 1 1/2 liter. Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner filmjölk och sirap och rör till en jämn smet. Häll det i formen och grädda nederst i ugnen ca 1 1/2 h. Efter halva tiden ska brödet täckas med aluminiumfolie. Stjälp upp brödet på galler och låt svalna under bakduk.

ju6
ju1
ju8

Julgotter till dessert samt en supergod saffranspannacotta med krossade pepparkakor, blir ju liksom inte juligare än så 🙂

du11
du12

Förutom julmust (måste på julbord!) och vin provade vi öl från Innis & Gun som blev jättepoppis. Innis & Gunn Original, Rum Finish, Toasted Oak IPA och alldeles sprillans nya Bourbon Cask Dark Ale. Tips tips!

du10
vinst4
vinst5
vinst6
ju10
ju9
vinst3
vinst1
vinst2

Julklappsspelet är ju bara såååå kul. Så här körde vi:

Runda 1. Man slår i tur och ordning och får man en 6:a får man ta ett paket från högen (alla hade med ett paket var à 100 kr). Har man fler paket var kan man köra med både 1:a & 6:a men nu hade vi bara ett var så de tog slut snabbt.

Runda 2. Timer sätts på 15 minuter och tärningen kastas i tur och ordning och får man en 1:a eller 6:a får man ta ett paket från någon annan. När tiden är slut öppnas alla paket.

Runda 3. Timer 10 minuter. Samma procedur som ovan. När tiden är slut får man de klappar man har.

Jag lyckades komma över ett sött träd (att hänga smycken på) och spelet från Fifty Shades.. 🙂

Sen hade vi prisutdelning i frågesporten och Jossan vann första pris – lyxigt bäddset från underbara Beach House och Linda som kom 2:a vann en fin poncho från My Ztyle.

ju11
ju12

Sen lekte jag jultomte och delade ut goodiebags till tjejerna, inte mindre än 3 fullproppade påsar var! Så mkt fint i, så de får ett eget inlägg separat 🙂

KRAM

34
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00