ANNONS

Kalashelgen som gick – som inte alls blev som planerat

/

m1
m2

Paket till pappan i familjen <3

Hej hej

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Som i fredags – när Micke fyllde år – då hade jag bokat bord på restaurang för 4. Men Micke trodde det var vi två. Planen var nämligen att goa vännerna/grannarna som bor i Afrika numera (Emelie bloggar förresten därifrån så vill ni läsa om vardagen i Afrika så hittar ni henne HÄR) skulle dyka upp som en surprise lagom till middagen, raka vägen från flygplatsen. Bara det att de missade anslutningsflyget i Istanbul pga försenat flyg. Fyyy så ledsna vi blev hela högen. Så det fick bli ett facetimesamtal från två slokörade resenärer istället 🙁 och en middag för 2..

Men födelsedagsbarnet och jag hade en fantastisk kväll på Makeriet trots allt. Vi åt sååå himla himla h i m l a  gott. Från första tuggan till sista droppen. God mat och dryck, det är livet!!

m3
m7
m4
m5
m8
m6

Jag åt löjrom till förrätt, Micke tog kvällens pintxos (som typ var det godaste han nånsin ätit!!) och sedan delade vi på en Tomahawk för 2 som bara smälte i munnen. Ahhhh! Orkade tyvärr omöjligt någon dessert utan det fick bli en smarrig drink eller två istället. Och precis som vi ätit klart dök Sofia & Tony upp lagom till ”desserten” så vi fick lite trevligt sällskap.

Har ni inte varit där så måste ni testa. Så vackert och fint och gott, bästa stället!

m9
m10

Under helgen firades det ännu mer med släkten på adventsfika <3 Jag bjöd på barnens lussebullar, pepparkakor, julgodis och saffranskladdkaka med lingongrädde.

m11
m13
m12
m14
m16
m15

Och saffranskladdkakan måste ni ju bara passa på att göra om ni inte gjort det en. Superenkel att svänga i hop.

Vitchokladkladdkaka med saffran

200 g vit choklad
200 g smör
0,5 g saffran (1 påse)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl

florsocker

Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter och tillsätt saffran. Rör i hop socker och mjöl och häll i chokladsmeten. Tillsätt äggen och rör smeten smidig. Häll sen smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min, 175 C (den ska vara kladdig, den sätter sig när den kallnar sen). Låt kakan svalna och ställ i kylen (gärna över natten). Servera med lingongrädde (vispad grädde slarvigt blandad med rårörda lingon). Mums!

KRAM

3
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00