London – underbart, boendet – bottennapp

j1

 

Hej hej!!

Äntligen.

Sitter här och pustar ut med nybakade sirapsbröd med nygriljerad julskinka och sippar på lite av årets Blossa glögg (som jag vid det här laget tycker är riktigt god!) och barnen ligger halvt utslagna i soffan och kikar på film. Äntligen tid att öppna datorn, det var några dagar sen!

 

l1
l2
l3
l4

 

Helgen i London var f a n t a s t i s k på alla sätt och vis utom ett. Vi åt sååå himla gott, vi shoppade roliga saker (bla apfula jultröjor på Primark men det var ju bara hur inne som helst där borta, tog slut flera ggr om dan så personalen stod helt svett och lassade upp fler och folk slet åt sig som rovdjur haha! Ska inviga dem i morn får ni se.) vi gick och gick, njöt av gatukörer och musikanter, julpynt, pubar, restauranger och myllret.

Har 2 måste-tips åt er och ett big nono-tips (eller varning kanske snarare). På restaurangen Burger & Lobster åt vi lunch, kanske den godaste nånsin. Menyn består av 3 saker: lobster-roll, hel hummer eller hamburgare. (Eller en kombo). Serverade med pommes, vitlökssmör, majjo och sallad. Så himla himla gott och helt överkomligt pris. Frågade servitören hur många humrar de serverar om dagen (för där var knökfullt all the time!) och det var ca 1000 st/om dan! Dit måste ni helt enkelt gå.

 

IMG_0999.JPG
IMG_1001.JPG

 

Tips nr 2, vi åt middag på Jamie Olivers Fifteen på lördagen och det var ju bara sååå gott. Lite mörkt och en liten miss med fördrinken (som kom lite sent – men den bjöd de på då så helt ok!) men sen flöt det på och var sååå goda smaker och en riktig upplevelse.

 

f1
f2
f3
f4
f5
f6
f7
f8
f9
f10
f11

(Mina kvällens var klänning och sjal/by Malene Birger, örhängen/Lily & Rose och väska/Louis Vuitton)

 

Och varningen då. Hotellet vi bodde på. Rose court marble arch. Kan inte fatta hur resebyrån kunde rekommendera oss detta, usch så besviken och ledsen. Det skulle vara ”lite slitet men rent och fräscht och bra läge och 3-stjärnigt”. Jodå läget är bra, vi brukar bo där i krokarna, men standarden på hotellet alltså. NASTY!! Det var så slitet och skruttigt och OFRÄSCHT så det kröp i oss!! Vidrigt rent ut sagt. Receptionen var en skranglig disk (lagad med tejp!) med ointresserad och allmänt ohjälpvänlig personal men det värsta var rummet. När vi kom sa de lite skrattande att de hade slut på tysta rum som vi hade bokat så vi fick ett ”very noisy one” med löfte om att få ett nytt dagen efter (men det fanns såklart bara ännu sämre rum dagen efter att välja på. Vågar inte tänka på hur de såg ut). Sängen var det äckligaste jag sovit i i mitt liv, funderade ett tag på att bädda i resväskan i stället. På allvar. Här har ni en glimt:

 

r1
r2

 

Och nej nåt täcke fick man inte utan ett tunt lakan att dela på. Och det kändes som man sov i en garderob, gick inte ens att fälla upp resväskorna på golvet. Hade inte kollat upp dem på tripadvisor innan men där står omdömen som: ”hemsk upplevelse”, ”tillståndet på rummen är fruktansvärt”, ”sjaskigt”, ”skulle aldrig bo där igen” osv. Kan ju bara instämma. Nej hit återvänder vi aldrig mer och resebyrån tappar man ju förtroendet för om de tycker det här är ok? Ett skämt att betala flera tusen för detta.

Men bortsett från denna miss så var London som alltid heeeelt underbart. <3 Och borta bra, hemma bäst, har nog aldrig sovit så skönt som i natt i vår egna mjuka fluffiga fräscha säng med duntäcken, aaaah ( Även om försenat flyg gjorde att vi kom i säng först framåt 02.30 snåret 🙂

Nu dags att klä dagens inköpta gran med ljusslingor!

KRAMAR

 

 1. Christa skriver:

  Det är alltid bäst att boka rum med de större hotell kedjorna även om det kan vara charmigt med ett mindre hotell eller ett B&B. Jag har bott här i England i 12 år och att boka på ett mindre hotell utan referenser från vänner är som att spela rysk roulette.

 2. Brrr. Vad tusan var det för resebyrå??? Jag brukar boka hotell själv efter TripAdvisor och det verkar som om du skrev en recension där när du kom hem, hehe. Jag har kört mycket Premier Inn i London. Likriktat och förutsägbart i gamla kontorshus men billiga familjerum på bra läge, bar och rent! Novotel har också funkat och har roligare frukostar. De oberoende hotellen orkar jag inte chansa på längre i just London.

 3. Maria skriver:

  Så trist med hotellet för er, allt annat lät ni var med om i London verkar ljuvligt!
  Jobbar själv på resebyrå och just i London tycker jag att man bör vara väldigt observant med hotell, 3-stjärnigt i London är långt ifrån 3-stjärnigt i svenska mått. Dåligt av resebyrån att inte känna till detta.
  Så till nästa resa dit: tänk 4-stjärnigt eller högre. Plus att tripadvisor = kanon! Ger en mer realistisk bild än hotellens egna hemsidor.
  Å vi läsare kan säkert också slänga till med några bra tips 🙂

  Gott Nytt År! 🙂

 4. sofia skriver:

  Nej fy sjutton vilket äckel rum. Jag hade nog gråtit mig igenom varje natt. Man kan bli så förbannad när man blir lurad. När man väl kommer iväg o lägger pengar på en helg så vill man för sjutton bo rent i alla fall. Kräv pengarna tillbaka. Skäll ut resebyrån. Tycker verkligen synd om er! Tack för en underbar blogg.

 5. Louise skriver:

  Behövs det bordsreservation för Burgers and lobster????

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..