DIY

b3

 

Hej hej

Skänken i hallen fick sig en liten välbehövlig makeover. Bänken hade blivit skavd och ful på sina ställen så vi klädde om den i dekorplast med ljust marmormönster. Blev ju såå bra! Gick på ett kick. Dekorplast finns tex på K-Rauta, Bauhaus och Panduro och kostar inte många kronor.

 

b1
b2

 

Brukar alltid få frågor om skänken också och den är från BRUKA design (och typ 5-6 år gammal men tror liknande säljs fortfarande). Och söta lampan finns HÄR.

Ska laga något med kassler till middag tänkte jag men har NOLL inpspo. Har ni tips på nån god rätt med kassler?? (Blir alltid att jag gör en gratäng med ananas, cambozola mm annars)

KRAM

 1. Therese skriver:

  Kassler med Mango Chutney:
  Skiva kassler och varva i form. Lägg över några matskedar mango chutney (valfri styrka) och bred ut över kasslern. Om man önskar skiva banan och lägg ovanpå. Vispa 3 dl grädde och blanda med ca 1 dl chilisås, ett par teskedar mjöl, cayennepeppar och salt. Rör ihop och lägg över kasslern. Strö över riven ost. Grädda i ugn i ca 15-20 minuter i 225 grader, eller tills osten fått fin färg 🙂

  Serveras med ris, matvete eller dylikt och en god sallad.

 2. KW skriver:

  En dag sent meeeen 🙂 Skölj och strimla en purjolök och lägg i smord ugnsform. Skiva kassler och tomater och lägg först kassler på purjon och sedan de skivade tomaterna. Blanda grädde, chilisås (av ketchuptyp) dijonsenap riven vitlök, dragon, vitpeppar och salt i en skål och slå sedan över gratängen. In i ugnen i tjugo minuter och strö sedan över riven ost och låt vara i ugn tills det fått fin färg. Jag använder samma recept men byter ut kassler mot rödspätta ibland, det brukar funka så jag kan ”lura” i min 2,5-åring lite fisk 🙂 Ha en fin dag!

 3. Åsa skriver:

  Jäklar vad duktiga ni är, blev ju jättefint. Hur fick ni kanterna så fina, tänker att de måste vara lite sårare att få bra?!

  Kram Å

 4. Anhavi skriver:

  Åhh vad skulle man göra utan dekorplast! 🙂 Ska precis ge mig på skoskåpet i vår hall som lider av samma åkomma som din skänk – att det alltid ska bli skrapmärken och fläckar…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..