Hej igen :)

po5

 

Hej igen!!

 

Jag har ju inte alls hunnit skriva ner receptet jag tänkte tipsa om och inte hittade jag nån lime så jag kunde fixa fredagsdrinken heller. Återkommer med dem 🙂

Jag och Sebbe kör fredagsmys med popcorn och film i väntan på resten av familjen. Olivia följde med farbror Benny och bonusfamiljen till lek o buslandet efter skolan, var såå pepp!

 

po2
po1
po3

De fina popcornkartongerna hittade jag på Lagerhaus

 

Svängde i hop en lakritsglass till kvällens dessert. Serveras med vispad grädde och hallonsås sen, yuuuummi!

Saltlakritsglass
En påse turkisk peppar
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
2 äggulor
1 dl socker
2 äggvitor

Krossa turkisk peppar (tex i en mortel). Vispa grädden ganska hårt. Vispa creme fraichen för sig. Blanda créme fraiche, grädde och turkisk peppar. Vispa äggulor och socker i en skål. Vispa äggvitor hårt för sig. Blanda allt försiktigt. Häll smeten i en form och frys ner i ca 5 timmar sen är glassen färdig.

 

gl1
gl2
gl4
gl5
gl6

 

Men innan glass blir det ostbricka. Var till Ostbutiken och handlade en massa goda ostar, några nya!, för ett presentkort jag fått i julklapp. Rena rama fredagspåsen! Och apropå det ska jag plocka fram barnens påsar nu 🙂

 

po4

 

Önskar er en underbar kväll!

KRAM

 1. Karin skriver:

  Så gott det ser ut!!! Jag undrar varför din blogg ”sackar”. Inlägget verkar vara på en fredag men här är det tisdag. Spelar ingen större roll egentligen. Alltid lika mysigt att läsa din blogg! Lite nyfiken bara på varför det är så;)

  1. Förstår inte riktigt hur du menar??

   Kram

 2. Emelie skriver:

  Såååå gott. Jag som äter lågkolhydrat tänkte testa med sukrin eller liknande och byta turkisk peppar mot saltlakritspulver eller annan smak – typ hallon. När du skriver ”blanda allt försiktigt” menar du med elvispen då eller blandar du ihop allt för hand?

  1. För hand så inte luften försvinner!

   Kram

 3. Catta skriver:

  Å jag som ääälskar saltlakrits!! Det här ska jag prova, tusen tack för recept =))

  //Catta

 4. Glassen ser jättegod ut 🙂 Får nog ta och provas snart 🙂 Trevlig helg! //Victoria

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..