Matförgiftning och lugn helg

IMG_1051.JPG

 

Heeej vänner

Sorry för dålig uppdatering här de senaste dagarna men i fredags åt jag en gammal räkmacka som smakade skumt och sen var det kört.. Ajajaj så dålig jag blev. Återhämtade mig hyfsat till lördagskvällen som tur var då vi var bjudna på spansk afton hos vänner. Satt dock mest på en stol och hade ont i inälvorna så att säga.. Blev bjudna på så god och krämig paella som påminde om en risotto så den ska ni få recept på genast:

Paella med skaldjur
4-6 port

400 g kycklinglårfilé
1 dl Olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 gul lök , finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, hackad
½ msk paprikapulver
1 pkt saffran
4 dl Zeta Paellaris (1 påse) eller risottoris
1 burk konserverade Körsbärstomater (400 g) eller 1 ask körsbärstomater 250 g
7 dl kokande vatten
3 msk kycklingfond
400 g räkor, oskalade
1 citron till servering
havskräftor

Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Bryn i olivolja i en stor traktörpanna, ca 3 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt ris, tomater, vatten och fond. Låt koka uppunder lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt. Ta av locket och rör ner skalade räkor och toppa med hela havskräftor. Värm i 3 minuter. Servera med citronklyftor.

Mums!! Snygg bjudrätt 🙂

 

IMG_1068.JPG

 

Barnen lekte rövare – bokstavligt talat (Sebbes lilla bästis och storebror vi var hos, ojoj sån ljudnivå det gänget kan jobba upp tillsammans haha) och vi vuxna drack bubbel och googlade hotell inför höstens tripp till Madrid vi ska göra. Så har ni några hotelltips eller restaurangtips eller annat så kom gääärna med dem!! Aldrig varit där förut. Vi funderar lite på ett hotell som heter Emperador, nån som känner till det??

Helgen gick sen i lugnt tempo med biobesök (Paddington – bra!!) och hemmamys. I går kväll såg vi (typ sist på planeten) första filmen i Hunger Games-serien. Tyckte den var jättebra, bättre än jag trott! Hemma med barnen i dag eftersom skola/förskolorna är stängda men planen är att se del 2 om jag inte däckar samtidigt som barnen och i morn har jag bio & middagsdejt med ett par tjejkompisar, vår årliga tradition!, och då ska vi se del 3 🙂

 

KRAM

 1. Karin skriver:

  Jo, vad jag menade häromdagen så stod det i din blogg ”God morgon fredag” När den kom till oss läsare så var det tisdag. Har hänt fler gånger. Spelar ingen roll egentligen. Undrar bara. Din blogg är jättebra!Hoppas du mår bättre nu! Magsjuka pga dålig mat är ingen höjdare…

  1. Jätteskumt!! Så ser det inte ut hos mig. Testa att rensa cashminnet så kanske det hjälper??

   Kram

  1. Eva skriver:

   Hej Katrin,

   Felet ligger nog hos dig. Så har det aldrig blivit för mig….

 2. Stina skriver:

  Men fy …hoppas att du inte tappade lusten för räkor. Var åt du den…något ställe som jag bör undvika =)
  kram
  Stina

 3. Gnutten skriver:

  http://www.secretescapes.se/aktuella-kampanjer

  Tips! Kanonfina erbjudanden, tom billigare än booking när det vill sig. Madrid är med men tyvärr inte för hösten, men det kommer nya hela tiden. Du kanske får bli medlem (lämna epost) för att kunna kika, men det är det värt.

  Trevlig resa!
  Gnutten

 4. Paella är ju så gott! Vad lustigt, vi funderar också på att åka till Madrid, i vår.
  Har bl.a. tittat på hotellen Villa Real och Wellington. Kan rekommendera booking.com, bokar ofta hotell genom dem. Bra hotell till bra priser.
  Såg en trailer för Paddington och den verkar jätterolig så den ska vi gå och se hela familjen 🙂
  Kram

 5. Usch o fy! Det lät inte roligt med magsjuka! Maten såg dock grymt god ut! Skönt med en lugn helg. Ett tips på en grym pastasås på min blogg som jag fick av en kompis. Kram o hoppas ni får en fin tisdag! <3 /Petra

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..