ANNONS

Matförgiftning och lugn helg

/

IMG_1051.JPG

Heeej vänner

Sorry för dålig uppdatering här de senaste dagarna men i fredags åt jag en gammal räkmacka som smakade skumt och sen var det kört.. Ajajaj så dålig jag blev. Återhämtade mig hyfsat till lördagskvällen som tur var då vi var bjudna på spansk afton hos vänner. Satt dock mest på en stol och hade ont i inälvorna så att säga.. Blev bjudna på så god och krämig paella som påminde om en risotto så den ska ni få recept på genast:

Paella med skaldjur
4-6 port

400 g kycklinglårfilé
1 dl Olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 gul lök , finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, hackad
½ msk paprikapulver
1 pkt saffran
4 dl Zeta Paellaris (1 påse) eller risottoris
1 burk konserverade Körsbärstomater (400 g) eller 1 ask körsbärstomater 250 g
7 dl kokande vatten
3 msk kycklingfond
400 g räkor, oskalade
1 citron till servering
havskräftor

Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Bryn i olivolja i en stor traktörpanna, ca 3 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt ris, tomater, vatten och fond. Låt koka uppunder lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt. Ta av locket och rör ner skalade räkor och toppa med hela havskräftor. Värm i 3 minuter. Servera med citronklyftor.

Mums!! Snygg bjudrätt 🙂

IMG_1068.JPG

Barnen lekte rövare – bokstavligt talat (Sebbes lilla bästis och storebror vi var hos, ojoj sån ljudnivå det gänget kan jobba upp tillsammans haha) och vi vuxna drack bubbel och googlade hotell inför höstens tripp till Madrid vi ska göra. Så har ni några hotelltips eller restaurangtips eller annat så kom gääärna med dem!! Aldrig varit där förut. Vi funderar lite på ett hotell som heter Emperador, nån som känner till det??

Helgen gick sen i lugnt tempo med biobesök (Paddington – bra!!) och hemmamys. I går kväll såg vi (typ sist på planeten) första filmen i Hunger Games-serien. Tyckte den var jättebra, bättre än jag trott! Hemma med barnen i dag eftersom skola/förskolorna är stängda men planen är att se del 2 om jag inte däckar samtidigt som barnen och i morn har jag bio & middagsdejt med ett par tjejkompisar, vår årliga tradition!, och då ska vi se del 3 🙂

KRAM

16
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00