Change of plans

k1
k2

 

Goddagens

 

Lite piggare Sebbelutt i dag men gårdagen var ingen hit. Lille plutten. Inte mkt sömn i natt heller men i dag verkar det vända. Håll tummarna. Nu hoppas jag bara resten av familjen klarar sig för till helgen ska vi på liten kryssning med grannarna och barnen är såå pepp! Och jag med 🙂 Det räcker med att dagens planer blev inställda tycker jag. Micke och jag skulle åkt upp till Sthlm i kväll och varit med på Åses bokrelease och ätit på restaurang och sovit på mysigt hotell i Gamla Stan men det var ju bara att avboka nu. Det blir en kväll i pyjamas och Lazytown i stället 🙂

Tips på en god kycklingrätt får ni här.

Chicken a la champ
2 port
2 kycklingfiléer
1 liten burk hela champinjoner
2 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1-2 tsk Knorr kött & grillkrydda
1 tsk soja
salt & peppar
1/2 vitlöksklyfta
finhackad bladpersilja

Stek kycklingfiléerna nästan färdiga. Hacka champinjonerna grovt och lägg i stekpannan. Låt fräsa med en stund. Häll på grädde, creme fraiche, tomatpuré och soja. Pressa i vitlök och krydda med grillkrydda, salt & peppar. Låt puttra tills kycklingen är genomstekt och klipp lite persilja över. Servera med ris eller blomkålsris, mums!

Kram på er!

 1. Jessica skriver:

  Hej! Provade göra dem här rätten nu men blev lite fundersam, ska det verkligen bara vara 1/2tsk tomatpuré och 1 tak soya..? Såsen på bilden ser rätt mörk ut och det kan omöjligt 1 tsk soya göra..?

   1. Jessica skriver:

    Tack för svar! Jag ökade på med både soya och tomatpuré men min sås fick in närheten den fina bruna färg som din rätt har på bilden…måste gjort något annat galet, suck, jag kan verkligen inte laga mat 😉

 2. Såg att du ville ha tips på restaurang i New York. Min dotter bodde där ett år o dansade på Broadway Dance Center så vi var där ett par gånger förra året. Alltså lova att ni besöker den här restaurangen som är hemlig. Men kom ihåg att boka bord minst två veckor innan, Det var det var så sjukt gott! Jag hittade tipset på Hanna Graafs blogg, vi varit varje gång vi varit i NYC

  http://petranyman.blogspot.se/2013/11/tips-pa-hemlig-restaurang-i-new-york.html

  Hoppas ni får en underbar New York vistelse! Här är det Thailand som står på tur! Kramar Petra <3

 3. Hej!

  Jag har en fråga du säkert svarat på några tusen gånger förut, och sparkar du bakut av tristess är det fullt förståeligt =).

  Jag undrar hur som helst om hur du lever ditt LCHF-liv. Jag har testat LCHF några gånger och upplever att jag mår bra av det – godissuget släpper, liksom de känslor av ständig småhunger jag ofta har. Tyvärr har jag svårt att hålla fast i dieten då en av mina största koppla-av-ventiler efter en stressig dag är att få stå i köket och baka, gärna både matbröd, mjuka kakor, croissanter och wienerbröd (som jag vet att du också gillar!).

  Jag har sett på dina ”LCHF-tallrikar” att det ibland förekommer någon liten croissant, potatisgratäng eller annat kolhydratladdat och jag (gissar) att du i alla fall ibland äter lite av goda (sockriga) efterrätter och kakor du bakat.

  Det jag undrar är alltså… Kan man våga tro att det för en normalviktig person fungerar att tänka låghydratkost så långt som möjligt, men att IBLAND ändå smaka på den citronmarängpaj man fixat till eller en bit nybakat bröd? Hur strikt är du för att hålla dig i form?

  Ska man tänka ”strikt” i veckorna för att kunna koppla av under helgens restaurangbesök/bjudning med vänner och familj? Eller är det okej att hålla vardagstallriken till 90% LCHF men i största allmänhet undvika kolhydrater?

  Förlåt långt inlägg om något du säkert skrivit om/fått frågor om förut. Men jag har kommit till ett läge i livet där jag gärna vill ta ett långsiktigt beslut gällande kost och hälsa. Helt klart mår jag bra av LCHF, men lika klart är att jag uppenbarligen inte är beredd att helt säga upp mitt kärleksförhållande till kolhydrater…
  Nätet är fullt av tyckanden och tänkanden för eller emot, men det är svårt att hitta personer som tycks leva LCHF så som jag innerligt hoppas att det skulle kunna fungera.. !

  Tack för trevlig och fin blogg.
  Allt gott! // Caroline

  1. Ingen fara, fråga på!! Precis så gör jag, undviker kolhydrater så gott det går men är jag sugen på något så smakar jag. Tar en liten bit kaka/dessert/potatisgratäng eller vad det nu kan vara men oftast skippar jag de kolhydrats-tillbehören. Äter nästan aldrig mackor/bröd (äter finn crips!) och sällan vanligt ris, pasta eller potatis. Det räcker långt. I övrigt tänker jag inte så mkt på det, räknar aldrig några kolhydrater och äter inte strikt lchf på något vis, men mår så mkt bättre när jag inte äter så mkt kolhydrater så det går av farten numera att välja annat.

   kram

   1. Tack snälla för tips och att du tog dig tid att svara!!

    Bamsekram =)

 4. anette skriver:

  Vad tråkigt att ni inte ko iväg men maten ser verkligen jätte god ut. Kram Anette

 5. Ser supergott ut :)) Tråkigt med inställda planer men skönt det går åt rätt håll! //Victoria

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..