Grace

 

v23
v22
v21

 

Heeeej och godkväll på er!

En liten summering om helgen. Åkte upp redan på fredagkväll och checkade in på Scandic Sjöfartshotellet (för att ha nära till båten som gick tiiidigt på lördagen) och de måste få lite reklam för personalen i receptionen var såååå trevlig!! Så glad och positiv och gullig med barnen, stort plus för dem! Åt en god ceasarsallad med räkor och hängde i lobbyn/lekhörnan. Tokladdade barn och ljudnivå därefter så det var tur vi hade med paddorna kan man säga 😉 blev iiite lugnare så.

Upp i ottan och lämnade hotellet strax efter 06.00 och hoppade på båten (Viking Grace). Vi hade bokat hytter där frukost ingick, och vilken frukost sen! Bubbel i glasen och en suuupergod frukost med krämig god äggröra (just äggröra brukar annars vara vidrigt på stora bufféer) croissanter färska frukter och tårtor mm. Vågade inte äta så mkt jag hade velat för vi hade lunhcbuffé och middagsbuffé inbokat också 🙂

 

v1
v2
v3
v4
v5
v6

 

Tycker det är såååå mysigt med vatten (ändrade liiite uppfattning senare på dygnet kan man säga heheh, mer om det sen) och njöt av solen och utsikten medan vi åt. En pianist spelade och det var riktigt rofyllt förutom ett litet gäng med finska herrar som tjoade men det här väl till ;)) (var väldigt lite sådant dock!)

 

v7
v8
v9

 

För barnen fanns ju massa kul och maskoten Ville Viking dök upp och hade minidisco och kramkalas. Vi hade köpt ”villeviking-armband” till barnen så i alla barer kunde de visa upp sina armband och beställa dricka så mkt de ville, poppis.

 

v10
v11

v12
v13

 

Buffé till lunch som sagt. Gott, särskilt det kallskurna, men det var i princip exakt samma mat på kvällens buffé så nästa gång (om det blir någon sådan ;)) så hoppar vi nog buffén på dagen och äter något i de andra restaurangerna.

Efter lunchen hade vi bokat tid i spat, där fanns två bubbelpooler, en snögrotta och olika bastus. Såå uppskattat av barnen som badade i timmar. Varvat med att hämta dricka och frukt som ingick. Fanns bar där inne också så vi unnade oss lite cava mellan varven. Bubbel och bubbel 🙂

 

v14
v15
v16
v17

 

Ingen finlandsbåt utan karaoke. Lyssnade på några bidrag, oerhört underhållande :)) (och en del riktigt duktiga kändes som många har det som ”grej” att kryssa fram och tillbaka och uppträda. Nästan utslutande finnar dock så det kanske är mer en finsk grej.

Taxfree fanns såklart, blev några vändor dit (får visa fynden senare) och även till den alldeles egna Victorias Secret butiken som fanns! (I sortimentet fanns resväskor, väskor, plånböcker, trosor etc utöver dofter och krämer)

 

v18
v24
v19

 

Dans och lekland (fanns flera olika lekrum med aktiviteter på båten, det med bollhavet var mest poppis) och en suddig bild med en god drink. Min blixt gick tyvärr sönder i veckan så det var lite svårfotat, gah!!

 

v20

 

Till vår glädje fanns det kräftor på kvällens buffé så det blev rena rama kräftskivan för oss 🙂 Såå goda!! Och eftersom det varit en lång dag med tidig morgon la vi oss i hyfsad tid, tror vi sov vid 22 snåret.

MEN

Sen vaknade vid 01 av att hela havet stormade. MAJ GAD!! Så jääääkla läskigt. Vi guppade som en vante på vågorna och låg där livrädda i timmar och kunde omöjligt sova. Kändes som en bergochdalbana på vatten. Micke hade sån panik så svetten rann stackarn, var tillslut tvungen att gå upp och springa ut i korridoren (eller springa är väl att ta i det gick ju liksom inte att stå rakt) och leta efter nån att fråga om info. Det var han inte ensam om, många som hade stigit upp och sprang runt och hyperventilerade. Går liksom inte att förklara känslan om man inte åkt båt under storm men det är INTE KUL!!! Lyckades somna vid 04.30-snåret och sedan ljöd båtens väckarklocka 05.30 och det var dags att stiga av. Trodde aldrig vi skulle komma i land men det gjorde vi ju 🙂 Slutet gott allting gott. Däremot var vi så gaaaalet trötta så vi åkte raka vägen hem till Örebro istället för att göra stan. Stannade bara till på McD för frukost och firade Johan som fyllde år, hipp hurra!

Det var helgen det. Ett riktigt äventyr 😉 Förutom den stormiga natten hade vi det toppen och båten är värkligen superfräsch och fin på alla sätt, inte alls som de gamla klassiska färjorna.

KRAM

 1. Karin skriver:

  Vad hade ni för hytt? Var ni nöjda med den?

  1. Minns inte vad den hette men en hytt med dubbelsäng plus bäddsoffa för två, jättenöjda!!

   Kram

 2. Hanna skriver:

  Vilken resa! Får nog provas vid tillfälle. Listan på saker man vill göra blir så låååång. Tid och semesterdagar hänger inte med 😉

 3. Anne skriver:

  Jag har åkt mycket finlandsfärja i mina dagar eftersom större delen av min släkt bor i Finland. Men jag har varit förskonad från stormar. Minns att det gungade en gång när vi åkte hem från Finland, men det var inte så jag blev rädd. Hade garanterat fått ångest om det verkligen stormade. Hoppas ni slapp vara sjösjuka i alla fall. Verkade vara en lyckad kryssning i övrigt!

 4. Lotten skriver:

  Vilken färg har du på dina Lily and rose örhängen modell Mia? Är helt såld på deras örhängen efter att ha sett dem i din blogg!:)

 5. Ulle skriver:

  Har din dotter klippt sig? Va fint:) va modig hon är! Kram

  1. Jaa beställde frisyr själv hos frisören och tjoade ”kortare kortare” medan jag satt och svalde. Men hon är supernöjd, det är ju huvudsaken 🙂

   Kram

   1. Sofi skriver:

    Tyckte oxå det det såg kortare ut. Fint! Ibland får man svälja som mamma.

    Usch, jag blir sjösjuk bara av att åka båt, så jag kan inte ens tänka mig hur det måste ha känts när det blåste ute.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..