Eggs benedict

DSC_9896

 

Goood morgon bloggisar!

 

Inte riktigt lika god som i går dock för då lyxade vi med Eggs Benedict till frukost. Såå gott. Har ni testat?? Har man tid och orkar gör man självklart egen hollandaise men annars funkar färdig på burk fint.

Pocherade ägg gör man så här: Knäck äggen i glas/skåla ett och ett. Koka upp en halv kastrull med vatten, tillsätt rikligt med salt och 1 tsk vinäger. Sänk värmen lite och låt vattnet sjuda. Vispa runt runt runt i vattnet så det bildas en virvel. Vänd försiktigt ner ett ägg (jag brukar göra två i taget, tillsätter först det ena och strax därefter det andra). Låt sjuda ca 3-4 minuter. Fiska upp med hålslev och lägg i en skål med kallvatten en stund (så själva kokningen avstannar). Ta upp och torka av lätt.

Eggs benedict: rosta engelska muffins eller rostbröd och smöra. Lägg på en skiva god skinka, toppa med 1-2 pocherade ägg. Skeda över lite ljummen hollandaisesås och vrid ett par varv med svartpeppar över. Servera genast. Yummi!!

 

DSC_9897
DSC_9899

Gulan ska vara lite krämig runt om och segt rinnande inuti = perfekt! 

 

I påsk far vi till New york med några grannar och har bokat Waldorf Astorias legendariska söndagsbrunch på påskdagen (och då ingår tex just Eggs Benedict och hummer och rysk kaviar och ja a l l t man kan tänka sig och lite till!). Längtar mig blåååå. Efter både brunchen och att möta våren i New York. Är på jakt efter en ny snygg och stor och lättmanövrerad resväska, råkar ni sitta på några tips? Gärna i någpot utstickande mönster eller stark färg, gillar när man får syn på den på rullbandet och inte riskerar blanda ihop den med någon annans, och gärna en hård – har fått för mig sakerna håller sig bättre i en sån?! 🙂

Ha en riktigt fin start på veckan!

KRAM

 1. Sussi skriver:

  Jag skulle aldrig checka in en hård väska för lastarna brukar inte vara speciellt snälla mot dom (jobbar själv på flygplats så jag vet..).
  Innehållet klarar sig säkert hyfsat men det är väldigt vanligt att hårda väskor spricker.
  Brukar själv ha en hård kabinväska (modell så stor som det är tillåtet) och ha som handbaggage och en mjukare i ”magen” 🙂
  Lycka till i väskdjungeln och trevlig resa så småningom!

 2. Sååå gott med pocherade ägg! Perfekt brunchmat. Brunchen i NY låter underbar. Ska bli kul att se bilder därifrån.
  NY står på reseönskelistan men av någon anledning hamnar vi alltid någon annanstans. Men snart får vi göra slag i saken och åka dit.

  1. Åh snyyyyyyyygg!!!!!!!! Tack för tips!!

   Kram

 3. Sofie skriver:

  Den brunchen var vi på för tre år sedan. Verkligen en upplevelse! All mat var fantastisk (

 4. Marie S skriver:

  Hejsan! Va skoj med New York. Åker själv dit i höst och undrar vilket hotel som ni ska bo på? Ser fram emot många bra tips från er resa som vi kan härma. Kram Marie

  1. Vi ska bo på The Empire! (Chuck Bass hotell i gossip girl om du sett det :-))

   Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..