Baka baka liten kaka

DSC_9392-2
DSC_9394

 

Hej hej

Gillar ni småkakor? Inte min största last direkt men några varianter gillar jag och dessa kaffekakor ä l s k a r jag!! Så galet goda och helst med en kopp cappuccino till. Mums!!

 

DSC_9396
DSC_9506-2
DSC_9507-2
DSC_9508
DSC_9509

 

Kaffekakor
Deg:
200 gram kallt smör
1 dl strösocker
3,75 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 msk snabbkaffe pulver
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Kaffesmörkräm:
100 gram smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
0,5 msk kallt kaffe

VIspa smör och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem. Forma degen till två rullar 4-5 cm i diameter. Plasta in rullarna och lägg dem i kylen i ca 2 timmar. Sätt ugnen på 175 grader. Skär i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 8 minuter. Kakorna flyter ut lite så lägg dem inte för tätt. Låt kakorna kallna. Gör under tiden smörkrämen. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Vispa i äggulan och kaffet. Bred smörkrämen på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två.

 

DSC_9510

 

 

Försvinnande goda så att säga 🙂 Inte många kvar nu, ooops.

Vad har ni för favoriter???

 

KRAM

 1. Tinna skriver:

  Tjohoo så glad jag är,fick dessa kakor på fika i förra veckan o kan inte släppa tanken att göra dem själv. Så hittade jag dem på min favvo-bloggsida när jag letade efter mördeg + kaffe
  Nu ska det göras kaffekakor

 2. Linda skriver:

  Måste bara få fråga, vispar du kakdeg färdig m den vispen på bilden? Jag bakade idag och degen blev inte ens i närheten av en deg m den vispen…. jag fick hälla ut allt och knåda för hand, vilket jag avskyr mer än nåt annat.

  1. Nja brukar inte göra kakdeg med denna men hittade inte den andra 🙂

   Kram

 3. anette skriver:

  Jag älskar torrisar och dessa låter ju galet goda. Måste jag testa. Kram Anette

 4. Ingela skriver:

  Hej!
  Brukar läsa 56 kilo och Jennys matblogg och upptäckte din blogg nu wow och tack säger jag bara! Jag har hittat hem och ler åt att du verkar lika besatt av Vampire Diariers som en annan…Min 16 åring följer den och jag började tjuvtitta och så fort min tvååring lagt sig och mina måsten är klara för kvällen börjar min besatthet och gärn amed lite god ost och en kopp te eller ett glas rött:) Ser fram emot att följa dig framöver och just bredden på dina recept då jag är livsnjutare på hög nivå:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..