Ny solig vecka

DSC_0844

 

De vackra rosorna köpte jag mig i namnsdagspresent förra veckan. De har slagit ut mer sen dess och är helt underbara och hållt sig så bra. I går snittade jag om dem och bytte vatten och i dag börjar de plötsligt hänga och se ledsna ut. Så surt!! Trodde man skulle göra så? Nästa gång rör jag dem inte..

 

Godmorgon!

Vad mycket lättare det är att komma upp om mornarna när solen skiner och himlen är blå. Undra om man vänjer sig vid sådant också eller om de som bor i varmare länder med fint väder är piggare och gladare? Jag gillar iof att vi har olika årstider här, då uppskattar man allt så mycket mer. Men då ska det vara riktig vinter när det är vinter, inte vår i bara en vecka, och riktigt solig varm sommar när det är sommar och färgsprakande höst med inte bara regn när det är höst. Känns som det blir lite sisådär med årstiderna i bland. I år håller jag tummarna för en sommar likt den vi hade förra året, det måste ju vara den bästa nånsin!

 

DSC_0961
DSC_0964
DSC_0972
DSC_0973
DSC_0979
DSC_0983
DSC_0985

 

 

Den här maträtten måste ni bara testa, så fräscht och gott. Favvo här hemma.

Rostbiff med dragon – & vitlökssås

4 port:

100 g ruccola
1 ask coctailtomater
400 g rostbiff i tunna skivor (färdig eller gör egen!)

Dressing:
1 st ägg
2 st krossade vitlöksklyfitr
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad färsk dragon
1 dl olja
1 msk hett vatten
salt & peppar

Blanda ägg, vitlök, senap, vinäger och dragon i en mixer. Tillsätt oljan och mixa till en tjock sås. Tunna ut såsen med vatten och smaka av med salt & peppar.

Lägg sallad och tomater på ett serveringsfat. Lägg rostbiffskivorna på salladsbädden och ringla över lite av såsen. Servera resten i en skål vid sidan av. Ugnsrostade rotfrukter ( tex potatis, palsternacka, morötter, minilök, rödbetor – salt, olja och rosmarin) passar fint till!

 

DSC_0986

 

Till dessert gjorde jag en blodapelsinglass/sorbet som är suuuuperenkel och god. Fick smaka den hemma hos Jossan på dh-middag förra veckan och alla blev helt sålda på den och gick hem och gjorde en omgång haha.

Blodapelsinglass

250 g socker
2 1/2 dl vatten
100 ml pressad apelsinsaft (blodapelsiner)
300 g flytande vispgrädde
saften av 1/2 citron

Koka upp socker och vatten till en klar sockerlag. Ta bort från värmen. Häll i apelsin och citronsaften, blanda i grädden och häll i en bunke och ställ i frysen. Rör gärna lite då och då för att undvika att den blir isig i botten (men man kan hoppa över detta). Låt stå i frysen över natten eller minst ca 6-8 h beroende på storlek på formen. Servera med riven mjölkchoklad.

Så enkelt men såååå gott!

Nu ska jag bläddra lite i ett par kokböcker jag fyndat på bokrean och leta lite inspo för veckan. Har ni några riktigt bra kokböcker ni vill tipsa om?

Kram på er!

 1. Åsa skriver:

  52 helger av Louise som vann Mästerkocken för något år sedan. Jättefin bok och de recept vi testat har varit kanon!

 2. Linda skriver:

  Jättegott! Fick fullpott av mina gäster idag. Såsen var riktigt god! Tack!

 3. Lina skriver:

  Hur många personer är glassen till? 🙂

 4. Linda skriver:

  ska testa till gästerna imorgon. Vilken olja använder man? SWR Cypern är en favorit! Stranden vid hotellet är kass men det går fint att ta sig någon annanstans.

 5. Anna skriver:

  Hejsan! Måste bara skriva och tacka för receptet blodapelsinglassen. Det var något av det fräschaste jag smakat. Såå gott. Ska ta mig lite glass nu och gå ut i solen med en kopp kaffe. Hälsa gäma din väninna och tacka också!

  1. Vad kul! Visst är det gott!! Kommer bli sommarens favvo!

   kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..