Lite av varje

DSC_1284

 

Hej hej!!

 

Hann ju inte kika in till er på hela dagen i går, det gick i ett. Och det gör det i dag med, men en snabbis hinner jag allt.

Dagen började så tidigt så jag hann måla naglarna med gellack, man får ju ta vara på tiden när man får så mkt extra hehe (positive thinking!) Nu en stor kopp kaffe. Iof koffeinfritt men känslan av att dricka kaffe piggar upp på nästan samma sätt. 6 månader på koffeinfritt nu, mår så mkt bättre!! (blev snurrig, yr, hjärtklappning, sov dåligt, hade huvudvärk etc av koffein så jag la ner det en gång för alla).

I dagarna har jag bokat in mitt livs första spraytan på salong! Spännande. Försöker vara försiktigare med solen men vill ändå gärna ha lite färg så nu testar jag detta alternativ. Håll tummarna att jag inte blir knallgul utan det blir fin färg! Efterlängtat frisörbesök står också på agendan och lite kortare och lite ljusare lutar det åt. Men det kan hinna svänga 🙂

 

DSC_1279
DSC_1280

 

Tänkte tipsa om lite fiffiga saker jag hittat på sistone. Denna genomskinliga knäckebröds-ask är jag så nöjd med! Trött på att det smular ner så när man drar ut en knäckemacka ur dess vanliga förpackning, nu är det bara att lyfta på locket och ta en! (denna fann jag på Ica Maxi)

 

DSC_1287
DSC_1289

 

Var hemma hos min granne Ida och hon hade köpt de fiffigaste ljusen på IKEA, var tvungen att härma. Lyser med så fin färg så de ser äkta ut och man tänder/släcker dem enkelt genom att vicka till på ljuset lite. Smidigt och barnsäkert!

 

DSC_1281

 

På Ikea hittade jag även denna jätte-badanka som är en förvaring för alla hysteriskt färgglada badleksaker och simglasögon som är över halva badrummet annars. Så nöjd!! Blir snygg att ha på altanen i sommar bredvid spabadet också tänker jag. Måste kanske köpa en till 🙂

Har bakat i dagarna så det är mjöl över hela huset. Allt hembakat ska ni få recept på framöver men en sak bakar jag från ”färdig mix” och det är dessa macarons. Tycker de blir så bra och smakar så gott (älskar citronbakverk). Så de är ett hett latmans-tips. (Icas egna)

 

DSC_1178
DSC_1182
DSC_1183

 

 

Får visa färdiga resultatet sen, har inte fyllt dem med smörkrämen ännu. (Däremot var det ingen hit att stoppa in 3 plåtar samtidigt för den understa med citronvarianten lyfte sig inte så bra, men men – goda är de iallafall även om just dessa inte blev så snygga)

Nä nu måste jag kila men kikar in senare igen!

Ha en fin dag!

KRAMAR

 1. Lena skriver:

  Hej,
  Försöker hitta Jätte ankan på Ikeas web sida, men kan inte hitta den. Kommer du möjligtvis ihåg om ankan har något Ikea namn?

  1. Det vet jag tyvärr inte, kolla med Ikea!

   Kram

 2. anna skriver:

  måste pröva denna macaronmix! kanske redan till helgen ;D

 3. Åsa skriver:

  Kul tips med kakorna, måste testa!

  Nu en fråga, tänkte göra dulce de leche-pannacotta i helgen och såg att du gjort en variant på ett recpet: http://www.matplatsen.net/2012/03/26/dulce-de-leche-pannacotta/

  Men hur mycket gelatin hade du i din utökade variant (såg att ngn frågat detta också)?

  Eller har du eller någon annan ett annat bra recept? Bra om det inte blir för geléigt tycker jag utan mer kräm. Tacksam för tips!

 4. Lena H skriver:

  Åh så mycket fina smarta prylar du hittat:) ankan från IKEA var klockren! Beställde 3 stycken knäckebrödslådor från ICA-hemma på nätet direkt, toppenbra, vi som äter så mycket knäcke! Ha en fin dag i solen, kram!

 5. Lotte skriver:

  Ååå, vill se resultatet av spraytan sen!!
  De där ikealjusen är ju så jävla fula, stod och kollade på dom, men de kanske inte syns när de är i en ljuskopp???? Jag köpte på nätet humpf…för flera hundra, men vill ha i värmeljus med… Syns inte ”veken” så är det ju kanon!! Berätta gärna 🙂
  http://lotte4.blogspot.se

  1. Haha nä har man dem i ljuslyktor så syns det ju inte!! Perfekt i bokhyllor och annat där man inte vill elda upp hyllan över oxå 🙂 Supernöjd!
   Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..