Riktigt ruggig kväll och godaste dammsugarna

DSC_1232

 

 

Heeej raringar! 

 

Har ni också sånt där otroligt ruuuuuggigt väder, snålblåst och regn/snö/blask och grått och kallt så in i Norden så man fryser ända in i benmärgen? Precis en sån dag har det varit här. Ett trevligt lunchmöte med Ullmax-tjejerna på Texas longhorn värmde upp lite (hamburgaren SOUTHWESTERN med ost, bacon, stekt lök, chipotledip & semitorkad tomat är verkligen supergod!) och nu har jag precis tagit en lång varm dusch och tinat upp ända ut i tåspetsarna. En brasa på det och tofflor på fötterna så ska det nog bli ordning. Känns som huset inte riktigt hänger med när det är sådana svängar i väder och ute-temp om ni förstår vad jag menar? (= väldans kallt inomhus i dag). Gnäll gnäll gnäll va :)) Men jag är faktiskt på ovanligt bra humör i dag trots att Micke är bortrest på skidsemester och jag är själv med barnen och pms, haha. Är nog New York-resan som vi kan tacka för det, och nu är det ännu ett grannpar som ska med så 8 st blir vi. Såå roligt! (Och att huset är skinande rent gör ju inte det hela sämre, bästa investeringen jag gjort att skaffa städhjälp varannan vecka!)

Alla frågar vad jag ska köpa i NYC men jag har inget direkt jag letar efter (och dollarn är ju så dyr!), jag är mer av typen som tycker det är kul att handla inför en semesterresa, gillar att ha lite nya fina saker med mig och på mig och väl på plats mest njuta av vad staden har att erbjuda och lägga reskassan på mat och dryck och upplevelser. Men jag springer säkert på något när jag väl är där 🙂 (och sitter ni på några bra tips så hojta gärna till!!)

 

DSC_1439

 

Men nu tänkte jag ju inte prata om det utan ge er recept på de här godingarna som blev såå poppis på kalasen i helgen. Hemmagjorda dammsugare. Ni måste testa faktiskt, så mkt godare än köpta!

Vickans dammsugare

fyllning:
125 g smör
ca 150 g sockerkaka (köp färdig, tex icas egna billiga variant, den ger sååå saftig fyllning)
3 msk socker
1 msk florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
arraksessens

täcke:
ca 300 g marsipan (jag gör det enkelt och köper marsipan-tårtlock)
75 g mörk blockchoklad
strössel

Blanda alla ingredienserna till fyllningen i matberedare. Smaka av försiktigt med arraksessens, det behövs inte så mkt! Ställ smeten kallt i ca 1 timma.

Kavla ut marsipanen tunt (eller köp färdigkavlad :)). När fyllningen stelnat i kylen så forma den till långa runda korvar. Rulla in dem i marsipan och skär dem i ca 5 cm långa bitar.

Smält chokladen över vattenbad och soppa i ändarna i chokladen. Låt torka på galler (eller på bakplåtspapper men då blir de inte lika snygga). Strö på lite strössel innan chokladen stelar om så önskas!

 

Nu ska barnen och jag spela Skylanders innan det är läggdags. De är redan bättre än jag. Sen har jag lovat Olivia tjejkväll och se nåt kul på tv i sängen, hon får sno Micke plats när han är borta 🙂

Fredag i morgon, så efterlängtat! Jag tänkte ta en kort dag och hämta barnen tidigt och gå på kondis och sen ska vi på bio med morfar. Vad ska ni hitta på?

Kram och trevlig kväll på er!

 1. Annika skriver:

  Hej!
  Blev sugen på att göra dammsugarna, men hur många blir det på en sats?

 2. Helene skriver:

  Jag köper bara mat när jag är där, stora burkar jordnötssmör, chiafrön och cashewnötter, sånt är hur billigt som helst. Vi hade en hel resväska med sånt med oss hem och 3 kilospåsar med M&M till barnen!

 3. Tess skriver:

  Om du inte var på B&H Photo förra gången är det väl värt ett besök. Både för att de har allt i kameraväg och för att de kan sin sak. Missa inte Brooklyn heller för strosande eller Hoboken för bra vy in över Manhattan.

 4. Eva skriver:

  Var i NYC förra veckan. Missa inte Chelsea market o deras lobsterroll, Eatley (italiensk matmarknad inomhus) och sist men inte minst ”speak easy” barer typ Apoteque på Doyerstreet, The Mulberry project på Mulberry street, båda i chinatown, downtown.

 5. Anne skriver:

  Sparar receptet. Ska absolut baka dessa. Tack för receptet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..