Godaste pajen till kräftor (eller påskbuffén)

DSC_1924

 Älskar när rosorna verkligen slår ut! Får många frågor om vasen – den kommer från Spode

 

 

Hej hej

 

Jag hade ju en liten minikräftskiva för mig själv i fredags. (Barnen tycker kräftor är läskigt, vågar inte smaka och Micke gillar inte – eller gillar inte att skala rättare sagt, så detta passar jag på att äta när jag är själv :)) Nu blev det lite av ”snabbmat” så jag köpte med mig en mini västerbottenpaj från delikatessdisken men annars har jag recept på vääärldens godaste västerbottenpaj.

 

DSC_1935
DSC_1945
DSC_1951
DSC_1949
DSC_1953

 

Västerbottenpaj:

Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten

Arbeta samman till en deg. Klä en pajform med löstagbar botten och ställ kallt en stund. Nagga och förgrädda 10 min i 225 C.

Fyllning:
4 ägg
3 dl vispgrädde
1/2 dl majonnäs (Hellmanns!)
3 dl riven västerbottenost
salt & svartpeppar

Blanda samman och häll över i pajskalet. grädda pajen ca 30 min, 200 C.

Receptet på den här pajen tog jag fram på ett påskevent för Hellman´s där alla rätter skulle innehålla majonnäs. De satte i hop en så skön film som ni kan se här:

 

 

Det är ju faktiskt påsk i veckan så nu kör vi påskpepp! Återkommer med godsaker och maträtter under veckan som kan sitta fint till påsken. Även om vi åker till New York några dagar så tar jag inte semester för det, jag finns här även om vi kanske inte alltid är vakna samma tider, men fråga på i vanlig ordning så svarar jag så fort jag kan på det ni behöver hjälp med. Och uppdaterar bloggen som vanligt.

(Och det är aldrig för sent att skicka New York tips till mig, har ni tips på några coola rooftopbarer eller schyssta coctailställen eller ölcaféer så tipsa gärna! Restauranger har vi bokat för nästan hela resan redan, men ställen med drinkar, caféer med goda bakverk och annat smått och gott man kan klämma in tar jag gärna emot tips om!)

 

KRAM

 1. Karin skriver:

  Ta en båttur och spana in staden från vattnet!Skippa Frihetsgudinnan! För mycket kö!

 2. Malin skriver:

  Hej! Tycker så mycket om din blogg måste jag börja med att säga! Ni måste äta frukost på Le Pain Quotidien! Vi åt frukost där (de har gott fika också!) ett par gånger i våras och det är helt underbart! De finns nog på flera ställen men vi var på en som låg vid Bryant Park. Sen finns en fantastisk asiatisk restaurant som heter TAO och ligger på East 58th street – jättecool inredning och atmosfär samt fantastisk mat!! Hoppas ni får en härlig resa!

  1. Tack rara du!! TAO har vi bokat in middag på en kväll. Låter lovande!!!

   Kram

 3. Jack’s wife Freda. Deras avocado smörgâs eller grillad halloumi. 224 Lafayette St., NY 10012. Bellinis pâ Cipriani’s inne i Grand Central St, du köpa med dig deras Bellini mix pâ burk. Minns att kolla Sofi Fahrmans NYC tips.

 4. Hotel Gansewoort i Meatpacking district. Takbaren
  Är underbar o supergoda mojitos! Tack för en inspirerande
  O kul blogg !

 5. Ha ha ha, har också en man som inte gillar att skala/pilla räkor eller kräftor. Pinot Gris, det vinet är ju så gott till fisk och skaldjur, älskar det. Ha en superhärlig resa till världens bästa stad. Nu när ni ska bo nära Columbus Circle så gör ett besök på Whole Foods Market, ligger inne i shoppingcentret The Shops at Columbus Circle. De har även en bra ölbar ”On tap” inne i butiken. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..