Den saknade tanden och väskorna packade

DSC_2953
DSC_2971

Kan vi åka snaaart.. (denna väntan när man var liten, en dag kan kännas som en vecka :))

 

 

Hej hej

 

Håller på och packar i sista minuten här, sen åker vi upp till Arlanda och bor även på Clarion då flyget går så himla tidigt i morgon. Så det blir valborgsfirande framför tv:n i hotellsängen för oss 🙂

(var flera av er läsare som skulle med samma flyg till samma hotell såg jag, vad kul :))

Varit hos spacialisttandläkaren med Olivas tand i dag (och vilka trevliga läkare/sköterskor hon fick träffa!!) och gjort alla möjliga bett och tandavtryck och foton och röntgen så de kan klura ut den bästa lösningen för en liten 7-åring som blivit av med sin permanenta framtand. Verkar inte vara det enklaste med ett käkben som fortfarande växer (och slutar växa och försvinner om där inte sitter nån tand) och det var tal om att ev använda tanden bredvid gluggen som framtand och skjuta alla tänderna ett hack på ena sidan (blir det snyggt undrar jag ni som vet??) annars riskerar man få transplantera ben till käken för att ha något att fästa en perament protes i (men det kan ju ske först när man är typ 19 år) och det ena med det andra, vid nästa besök får vi veta vad de anser vara bästa planen. De vet ju vad de gör och det blir säkert bra tillslut men det verkar ju vara en del att ”stå ut med” under vägen och jag kan inte låta bli att bli så arg på läkaren som struntade i hennes tand på akuten (man träffar inte alltid på rätt person på rätt plats tyvärr). Men nu ska jag skaka av mig den känslan för nu stundar ju s e m e s t e r!

 

DSC_2952
DSC_2956

 

Lollo och Bernie är redo för att träffa Lollo & Bernie 🙂 Och i barnens ”Trunkisar” gömmer sig små paket att öppna på flyget tillsammans med paddorna och annat smått och gott.

 

Nu ska jag försöka rensa ut lite ur min väska så den går att stänga och dra en vända över huset och plocka undan så inte husvakterna får en chock. Sen drar vi 🙂

Trevlig Valborg på er!!

KRAM

 

(Bloggar såklart från Cypern med så ni får hänga på. Har laddat upp med goda recept att blanda semesterbilderna med 🙂 men vill ni hänga med ännu mer på semestern så uppdaterar jag flitigt på Instagram @matplatsen så följ mig gärna där! Där kan ni se nya hårfärgen/frisyren också om ni är nyfikna)

 1. malin skriver:

  Har gjort en bentransplantation och det är inte så illa som det låter, för mig räckte det med att de skrapade på käkbenet inifrån munnen. På utsidan tandraden alltså, sen satte de in ett titannät. Beror säkert på hur mkt ben som försvunnit hur snyggt de kan få det. På mig kunde de inte bygga upp helt, men jag är nöjd nu i efterhand. Brukade gå runt och titta på folks naturliga tänder under denna perioden och de är LÅNGT ifrån perfekta, ser riktigt illa ut ibland. Då släpper man det där att man eftersträvar ett perfekt resultat, trots att jag tycker det syns så är det bara en som sagt något och hon var tandläkare…
  vad jag ville säga var att bentransplantation låter värre än vad det är (för mig 5 stygn i munnen) så om det ger bäst förutsättningar för ett bra resultat är det inget att oroa sig för

 2. Lina skriver:

  Vilka söta små Lollo och Bernie-gosedjur, jobbar på förskola och Lollo och Bernie är oerhört populära bland barnen där. Det spelar liksom ingen roll vart de ska på semester så länge de vet om att Lollo och Bernie väntar när de kommer fram =)

  http://www.diningandcooking.blogg.se

 3. Jag gjorde så med mina tänder i 13 års åldern. Har hållit sen dess (36 år nu) och jag ser ju det men andra tycker jagar fina tänder. Det jag tycker syns är att tanden som flyttats fram inte börjar lika högt upp och liksom blir lite tjock direkt.
  Beror på hur mycket tandkött man visar när man ler om det syns eller inte. Me jag är nöjd över att ha egna tänder nu, när jag var yngre ville jag hellre ha en perfekt plasttand!

 4. Hej.
  Vår son (8 år) har också råkat slå ut en permanent framtand i överkäken. Vi fick lite olika förslag i början men sen kom tandläkaren fram till att det var bäst med löstand på gomplatta/tandställning, för att behålla gluggen, tillsvidare. Vänta med operationen tills det vuxit klart. Fick aldrig någon info om att käkbenet slutar växa när man tappat en tand? ? ?
  För sonen är inte gluggen något problem i dagsläget (många hockeyspelare har också glugg) men kanske inte lika skoj som tonåring att sakna en framtand. Lycka till hoppas ni får en toppensemester. Skriv gärna mer om hur det går med framtanden
  //Åsa

 5. Jag saknar anlag för fyra hörntänder och två tänder i överkäken gick att korrigera snyggt utan att det syns men nertill var det för stort glapp. När mjölktänderna ramlade ur så fick jag tandställning för att hålla öppet luckorna som blev in nederkäken fram tills jag fyllde 18. Då satte de in titanskruvar. Jag slapp transplantera ben och ingreppet gjordes under lätt sedering. Det tog nog högst en timma. Jag är fortfarande jättenöjd med mina titanskruvar och har inte haft några bekymmer med dem. De erbjöd mig även brygga, då slipar man ner tänderna runt om och sätter in som en skena med tre låtsas tänder. Det valde jag bort då för jag tyckte det lät tantigt, men jag hade nog valt bort det alla gånger idag med.

  Men det är ju lång tid för lilla O att gå med en lucka i fram så klart… På mig syntes det ju inte. Svårt beslut men titanskruvar är bra enligt min erfarenhet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..