ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ceasarpaj och liten box

/

Hej hej

Här kommer ett till gott middagstips och tillhörande vintips! Tyckte boxen var så fin och lagom stor (1 1/2 liter, dvs 2 flaskor) och god var den också. Riktigt god! Båda två blev superförtjusta i detta vin och passade dessutom jättebra till maten. Raffinato Governo heter det och beställes HÄR.

Raffinato på italienska betyder förädlat och det är precis vad vinet är. Förädlat och sofistikerat, fylligt och av god kvalitet. Vinets generösa och mogna fruktighet, balanserade syra och kryddighet ger en komplex smak som passar utmärkt till det klassiska italienska köket med parmaskinka, parmesan och smakrik tryffelpasta.

Till detta serverade jag en Ceasarpaj full med smakrik parmesan och det passade som utlovat jättebra till.

Ceasarpaj, recept

4-6 port
3 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten

fyllning:
1 grillad kyckling
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 tsk salt
svartpeppar
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
3 dl riven parmesan
2 msk sardellcreme

garbering:
1 pkt bacon
romansallad
riven parmesan

Blanda mjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut i en form. Nagga och förgrädda i 225 C, 10 min.

Rensa och bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Strimla purjo och vitlök och stek is mör tills de mjuknat. Blanda ner kycklingen och salta & peppra. Lägg fyllningen i skalet. Vispa i hop ägg, mjölk, grädde, 2 dl av osten och sardellcremen. Häll äggstanningen i formen och strö över 1 dl ost. Sänk värmen till 200 C och grädda ca 40 minuter.

Skär bacon i mindre bitar och stek frasiga. Strö dem över pajen tillsammans med strimlad sallad och riven parmesan.

Serveras med en god sallad och vitlökssås (denna är gryyyymt god och enkel att göra)

KRAM

I samarbete med vinguiden

15
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00