Gofika!

Hej hej

Jag har förprogrammerat lite godsaker, nya och nygamla favoriter, åt er här de närmsta dagarna för jag är nämligen förhoppningsvis på sydligare breddgrader vid det här laget och tänkte unna mig ett par dagars riktig s e m e s t e r utan dator 🙂

Är ni sugna på något gott till helgen så tycker jag ni ska baka en Aftereightkaka! Kladdigt, chokladigt men fräscht med mintsmaken. En favvo!

 

mk4
mk1

 

Aftereightkaka, recept

Kaka
200 g mörk choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl

Chokladglasyr
25 g smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbar kant eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.

Chokladglasyr: Blanda smör, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande. Bred glasyren jämnt över kakan.

Servera den med skivade apelsiner och vispad grädde.

mk5
mk6

Mums så gott!

 

KRAM

 1. Lotta skriver:

  Hej Viktoria!! Va mysigt att komma iväg några dagar 🙂 Ibland är det så befriande att komma från datorn och bara vara i nuet. Hållet med föregående talare, din blogg är den bästa”feel good”bloggen som finns. Glädje och värme, underbara bilder, massa goda recept (har lagat massor tack vare din blogg. Du verkar vara en toppen tjej-mamma-vän! Tack för all inspiration!! Kram från en annan tvåbarnsmamma/ekonomichef

  1. Stor kram tillbaka till dig, så glad jag blev av dina rader!!!

 2. Erika skriver:

  åååå så härligt m semester. Är du ju verkligen värd (fast sen vill man ju se lite av dina vackra bilder från vad du gjort.. :))..

  Du har en av de finaste bloggar jag vet. Sån inspiration!! (y)
  kram e

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..