Till sommarens skaldjur

DSC_6697-2

 

Hej och godkväll

 

Jag ska lyxa med tv:n för mig själv och en riktig tjejfilm och ett paket signalkräftor bara till mig 🙂 Och apropå skaldjur ska ni få ett tips på ett riktigt gott vin som passar peeeerfekt just till sommarens alla skaldjur. Villa Garros! (finns HÄR på systembolaget)

 

Villa Garros passar jättefint ihop med skaldjur tack var vinets fina fruktighet i kombination med dess fräschör som balanserar skaldjurens protein & umami. Något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, krusbär och citrus.

 

DSC_6700
DSC_6699

 

 

Tycker det var så himla fiffig grej med recepttips på flaskorna, eller hur?? Så jag provade helt enkelt att laga just detta till.

 

DSC_6713
DSC_6717

 

Smörstekt toast med hemlagad skagenröra
4 st

4 skivor rostbröd
smör
800 g färska räkor med skal
ca 1 1/2 dl god majonnäs
finklippt dill
salt & peppar
citron och dill att garnera med

Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda med majonnäs och smaka av med salt & peppar och finklippt dill. Låt gärna stå och dra en stund i kylen. Skär bort kanterna på bröden och dela dem diagonalt. Stek i rikligt med smör på båda sidor. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med skagenröran, en citrpnskiva och en dillkvist. Enkelt men sååååå gott. Lite av det godaste jag vet faktiskt. Och vinet var försvinnande gott i solen till detta med ett par goda vänner som så lägligt kikade förbi 🙂

 

DSC_6720
DSC_6724
DSC_6725
DSC_6722
DSC_6727-2

 

 

Gott tips att lägga på minnet för sommarens alla skaldjur och kräftskivor!

Nu ska jag leta reda på någon bra film att se, det lutar lite åt ”Still Alice”, någon som sett?

KRAM

 

Vintips i samarbete med The Wineagency

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..