Tacos = festmat :)

DSC_6772

 

Hej hej

 

Häromdan när jag bjöd över några tjejer på middag så bjöd jag på: Tacos! Jag äter det så himla sällan så det är riktigt lyxigt tycker jag, hehe. Satsa på goda råvaror bara! Framförallt riktigt god köttfärs (jag köper alltid på Robertsons i Örebro när jag ska göra taco-färs). Massor med färsk koriander, mangosalsa (recept HÄR) het chilimajjo (santa marias, den är sååå god till tacos!), små tacotubs (favvo!) riven ost, såser och gräddfil och div grönsaker. Mums!

 

DSC_6777
DSC_6778
DSC_6782

 

 

Till detta testade vi ett gott (och snyggt!!) vin. Magico. Finns att beställa HÄR.

 

Magico är ett rubinrött vin med härlig fruktighet, avrundade tanniner och en lång och komplex eftersmak. Här finns inslag av mörka körsbär, kryddor och violer.

 

DSC_6773

 

Riktigt gott till, lägg det på minnet till taco-fredagarna 🙂 (passar annars även bra till grillat kött och mellanstarka ostar!)

 

DSC_6793
DSC_6798
DSC_6785
DSC_6802

(jag har bikini (härifrån) och blus (härifrån) och sen blev det midnattsdopp i poolen!)

 

IMG_8689.JPG

 

KRAM

 

I samarbete med vinguiden

 1. L skriver:

  Jag har nog tröttnat på tacos, förut åt vi det en gång i veckan, men sällan på fredagar! ?
  Mitt problem är att jag föredrar fläskfärs och det är superviktigt att den är god, jag vägrar kompromissa om just köttfärs. Tyvärr är ingen färs särskilt god i affärerna och då tröttnar man till slut. ?

  I min kommun finns det flera bönder som föder upp egna grisar, slaktar, maler färsen och till och med paketerar den. Bl a är färsen från Dövestad jättegod.
  Men sedan försvann den från både Ica Maxi och Coop X-tra och de säljer nu bara på sin egen gård. Dit jag inte kan ta mig: inga bussar, har varken bil, körkort el ngn som kan köra mig dit och det ligger en bra bit från min bostad. Har inte heller varken plats el råd att köpa en halv gris el liknande.

  Nu till min stora glädje dök det äntligen upp en ny uppfödare och jag ryckte genast åt mig ett paket fläskfärs på Coop (enda affären som har den färsen).
  Men, antingen var det dålig färs eller så gillar jag inte smaken på den sortens gris. ? Det är en gammal ras som fanns förr i tiden som de nu har satsat på.
  Sedan dess har jag inte sett någon färs i butiken på flera veckor, så jag kan inte testa igen.

  Så här är det att bo i en liten stad, med urusla bussförbindelser. Inte undra på att nästan alla flyr till storstäderna, där man har bättre urval och bättre kvalitet på maten: både råvaror och restauranger.

  Detta, som har pågått i årtal, trots att man ber butikerna ta hem bättre varor, har dödat både min matlust och min glädje att laga mat och testa nya varor och recept. ?

 2. Hej, den brickan du har från Svenkt tenn, vilken storlek har du? 49/65?

  1. Oj den är väldigt stor så måste nästan vara 65 isåfall!

   kram

 3. Helene skriver:

  Tacos är gott och i new York nyligen åt vi fisk tacos, så gott!! Man köper en kryddblandning som man panera fiskbitar med och gör sås av. Sen åt vi friterad MARS kaka alltså en friterad JAPP med vanilj kräm; nja för sött för mig men övriga gillade det. Även friterad OREO kaka åt vi.

  1. Lät ju grymt gott!!!! panerar man mars-baren i något eller friterar som den är?? tänker att chokladen smälter och ramlar av?
   kram

   1. Helene skriver:

    Vi köpte färdig frityrsmet som man blandar med vatten. Chokladen ska vara kall men inte fryst.

 4. Helene skriver:

  Jag håller på att renovera tvättstugan och undrar om du sett några snygga burkar för tvättmedel? Vill gärna ha i plåt.

 5. lena skriver:

  Haha, undrade vad det var för en sajt, men hade inte hunnit kolla..
  Nu har jag hittat receptet i ditt arkiv, tusen tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..