In och ut och in och ut.. 

DSC_7730

 

Godmorgon, lite sent!

 
En liten kille fick för sig att det var morgon 04.30 här men han fick tänka om. Tog ett tag att somna om så vi slumrade fram tills nyss han och jag, ingen ordning i dag. Har precis dukat upp frukost. Först ute, sen inne, sen ute igen men nä nu blir det inne.. Regn och sol om vart annat 🙂

Har några ricekrispiespavlova-bottnar i ugnen att passa, och sen ska jag svänga i hop en Västerbottenspaj och baka bröd till kvällens kräftskiva.

 

 

DSC_7722
DSC_7729

 

 

 
I går satte jag kidsen i arbete med att sortera in alla dvd-filmer i dvd-väskor och kastade fodralen. Blev ett par sopsäckar (!) och masssssor med plats i lådorna och hyllorna, att jag inte gjort det tidigare! Galet många filmer har de. Tror ett fodral rymmer 160 filmer (köpte 2). De är ena riktiga små film-älskare, de har kunnat sitta som små ljus och se en hel film utan att blinka sen de var riktigt små båda två men särskilt Olivia. Sebbe har lite mer spring i benen 😉 Köpte varsitt litet fodral också där de kan plocka med sig vad de vill se i bilen på resor etc. Grymt smidigt. Endera dan ska jag sätta dem att sortera ut alla som är för repiga för att se. Blir väl fler regniga dagar 😉

 

 

DSC_7720
DSC_7721

 
Grannarna som är bosatta i Afrika för tillfället är hemma på semester och kommer över på kräftskiva i kväll. I kylen trängs både signalkräftor och havskräftor tillsammans med ett par flaskor champagne, löjrom och goda röror. Vilken sorts kräftor äter ni där ni kommer ifrån när ni har kräftskiva!? Tills för ett par år sedan trodde jag alla åt signalkräftor (de knallröda ni vet) men så är ju inte fallet har jag lärt mig 🙂

Kikar in snart igen med ett gott recept!

KRAM

 1. Åh kräftor, framförallt havskräftor är det absolut godaste jag vet. Det slår tom hummer enligt mina smaklökar!

  Hoppas att ni hade en trevlig kväll!

  PS! ni var väldigt snygga i era klänningar 🙂

  Kram Anette

 2. Hej!
  Vill tacka för en kanonblogg!!! Tycker det är roligt att du visar upp lite white trash inlägg då som då, det förgyller.
  Vore kul att veta vilket är det godaste samt det minst goda du någonsin lagat.

  Ha en fin kväll!

 3. Här uppe i Råneå är det flodkräftor som gäller! Alltid lika mysigt med kräftfisket i slutet av sommaren då älv-vattnet är ljummet och kvällarna börjar vara mörka igen 🙂 men nu vill jag såklart njuta av ljusa kvällar och värme först!

 4. Malin skriver:

  Mums, hoppas ni får en god och trevlig kräftskiva!
  Hade jag bott närmare så hade jag bjudit in mig själv ikväll 😉

  Apropå det så tänkte vi ev campa i Gustavsvik i sommar och tänkte höra med dig om du har lust att göra lite reklam för Örebro i ett inlägg?! Vet du eller någon annan om det är värt pengarna att campa där eller ska man välja någon annan camping i närheten? Vad får man absolut inte missa i och runt Örebro, vart äter man och vart roar man barnen?

 5. Wow så mysigt du beskriver allt alltid, riktigt nam nam med allt du nämner! Förutom de röda kräftorna enligt mig;-). Hua de smakar dy i jämförelse med ”riktiga” (då menar jag havskräftor) men för mig är det såklart enbart de som gäller i och med att jag bor i Göteborg:-).
  Ha en underbar kväll!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..