ANNONS

Passionsmousse do Brazil

/

DSC_8185

Heeej hej

Vi renoverar vidare här. Kan inte visa några bilder än ifall Olivia kikar in 😉 Ska ju bli en surprise! Blir jättebra tror jag men allt tar så himla mycket längre tid än man tror.

Tänkte ge er recept på en lättlagad men såååå galet god passionsfruktsdessert som vi fick med oss av min granne Emma häromkvällen.

Passionsmousse do Brazil
6 personer

12 mogna passionsfrukter
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
3 dl vispgrädde
2 extra passionsfrukter till garnering

Gröp ur innehållet i passionsfrukterna (men inte de extra 2 till garnering) ner i en matberedare. Kör maskinen i 10-20 sekunder så att så mycket saft som möjligt frigörs utan att kärnorna krossas.

Häll saften i en sil över en rymlig bunke, använd gärna baksidan av en sked så går det lättare att få ut maximalt med saft. Släng kärnorna. Blanda ner den kondenserade mjölken och rör om tills all juice absorberats.

Vispa grädden ganska hårt och vänd därefter ner den lite i taget. Rör om så att allt blandas och häll upp moussen i en enda stor skål eller i mindre portionsskålar. Täck med plastfolie och ställ in det hela i kylen i minst 2 timmar.

Gröp strax innan serveringen ur de sista 2 passionsfrukterna och garnera moussen (eller några andra bär, jag la på lite rädda vinbär från trädgården 🙂

DSC_8188
DSC_8199
DSC_8200

Sååå himla gott! Len och krämig och söt och syrlig och kan-inte-sluta-äta-god! Älskar sötsyrliga desserter med passionsfrukt eller citron, yummi!

Nu ska jag nog kolla till Micke här som just missade ett steg i bruksanvisningen (som han av nån anledning envisas med att inte titta i??) och muttrade nåt om att det gör nog inget.. Bäst jag styr upp 🙂

KRAM

12
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00