Söndagspizza och måndagsmorgon

DSC_9366

 

 

Godmorgon!

 

Söndagspizzan i går har sällan smakat så gott 🙂 Ahhh! Men skippade brödet, bort med kolhydraterna. Unnade mig dock en Fanta till, man ska ju ”carba up” en dag i veckan för att hålla i gång ämnesomsättningen. Mer om det kan Åse förklara. Passar på att bläddra igenom hennes nya fina bok hon gjort tillsammans med Anna Hallén, LCHF 2.0. En bok med mycket bra info och även recept (som alla är gluten-, soja- och mejerifria). Tips tips!

 

DSC_9368
DSC_9369

 

Ska svänga i hop deras chiapudding i kväll och testa till frukost i morgon. Nån som testat någon chiapudding och har nåt mer gott recept att tipsa om? Hört så spridda recensioner – allt från att konsistensen känns som grodyngel (yak) till att det är suuuupergott. Vad tycker ni?

Ska sätta mig och planera en veckomatsedel för nästa vecka redan nu. Lovade ju att de skulle återkomma på söndagarna i höst, många som efterfrågat dem. Något annat ni efterfrågar eller undrar? Hojta till i såfall!

Ha en fin dag!

KRAM

 1. Chiapudding var väl ingen höjdare men det funkar. Jag gör istället chiasmothie. Låter kokosmjölk o chiafrön stå över natten. Kör de med stavmixer på morgonen. Blandar i frusna bär och frukter. Kvarg/yoghurt o juice. Perfekt frukost till barnen också som sällan får i sig nåt annars:)

 2. Åsa skriver:

  Önskemål inför veckomatsedel: varierat, nyttigt (inte bara ”gräddsåser/gratänger” etc) och inte jättedyr vardagsmat, fisk en dag, soppa en dag och vegetariskt minst en dag.

 3. Marie skriver:

  Fast ”carba up” med Fanta tror jag inte Åse brukar rekommendera! Eller var det därför som du länkade till henne?! *förvirrad*

  Det tar ju 21 dagar för kroppen att vänja sig av med en vana (sockersug i detta fall), så att dricka Fanta känns för mig helt fel. Men jag kanske har fel.

  1. Nej det finns mycket bättre kolhydrater än fanta såklart. Men för ämnesomsättningen är det bra att boosta kroppen med kolhydrater en dag/v (har jag lärt mig av Åse och hon kan berätta mer och varför :-)) Jag klarar lite socker utan problem, får inte tillbaka något sockersug för det, så jag unnar mig en fanta för jag tycker det är så gott till pizza 🙂 Funkar för mig! Men alla är olika såklart.

   Kram

 4. Godaste receptet jag vet:
  2 msk Chiafrön
  1 dl kvarg (naturell eller t ex hallonsmak)
  0,5 dl kokosmjölk, creamy
  Lite vatten
  Vaniljpulver

  Låt stå 30 min eller över natten.

  Vid servering; mosa en banan och blanda i. Toppa
  med bär och granola.

  Mums!!!

 5. Maria skriver:

  Chiapudding gjort på santa Marias kokosmjölk på tetra är jättegott!! Toppa med hallon och blåbär!! Mums! Nyttigt och mättande

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..