Moooot SINGAPORE!

 

DSC_9624

 

Hej!!

Äntligen börjar packningen bli färdig. Ska bara hitta min superduper-adapter med femtioelva ingångar på, har lagt den på nåt klurigt ställe jag inte hittar.. Att packa enbart en kabinväska var en prövning kan jag lova, haha. Jag är annars en sån som tar med mig alldeles för mycket grejer och använder hälften. Nu har jag packat så minimalt så jag är helt förbluffad själv. I morgon tiiiiidigt tidigt rullar jag först upp till Arlanda och flyger till Köpenhamn för att slutligen hoppa på Singapore Airlines till Singapore!

Åker tillsammans med ett gäng bloggare från övriga Europa (alltid lite scary att resa ”själv” tycker jag, är den enda från Sverige) och ni ska såklart få höra allt om resan sen. Står så många roliga punkter på schemat och den bästa av dem alla – ett besök på Raffles!!

Ni kan tro jag är glad över detta för det står nämligen på min bucket list!! Att dricka en Singapore sling – originalet!! – på Raffles Hotell. (Det är ju min absoluta favoritdrink i hela vida världen och den uppfanns just där)

 

DSC_9622
DSC_9625
DSC_9628

 

 

 

Nähäpp nu ska jag vända upp och ned på huset en gång till och se om adaptern dyker upp.  Har laddat upp med några inlägg åt er medan jag är borta (det är bara några dagar så ni ska nog inte hinna sakna mig för mkt :)) och vill ni tjuvkika vad jag har för mig så uppdaterar jag säkert Instagram när jag får tillfälle där borta (@matplatsen heter jag där om ni vill följa mig).

Avslutar med receptet på en Singapore sling om det kanske är nån som vill svänga i hop en till helgen eller så 🙂

 

DSC_9750

 

Singapore sling

30 ml Gin
15 ml Cherry Brandy
120 ml Ananas juice
15 ml pressad lime
7,5 ml Cointreau
7,5 ml Dom Benedictine
10 ml Grenadine
En skvätt Angostura Bitter

Blanda allt i en shaker med mkt is och skaka väl. Garnera med en bit färsk ananas och ett körsbär. Mums!!

 

KRAM på er!

 1. Rebecka skriver:

  Välkommen hit!
  Underbar stad, hunnit bo här en månad nu och stortrivs!
  Kika gärna in på bloggen!

 2. Grattis, Singapore är en fantastisk stad! Jag var där som backpacker 1996 och gjorde precis som du planerar, in på Raffles och drack en Singapore Sling (komplett med jordnötsskal över hela golvet, bisarrt och roligt). Vi klev in i sarong, linne och vandrarsandaler men det funkade fint det med. 😀

 3. Mysan skriver:

  Ååh, vilken rolig resa! Spännande, spännande! 🙂
  När vi var där så kom drinken färdigblandad ur en tappkran, lite tråkigt men hoppas att det är ändrat nu 😉
  Ha nu en riktigt härlig resa!

 4. Ann skriver:

  Åh så spännande! Får följa dig på Insta (som vanligt) 🙂

 5. Susanne skriver:

  Ha så kul, älskar Singapore. Singapore är Asiens New York!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..