ANNONS

Big Game

/

DSC_9423

Hej hej

Jag sitter på ett flyg mest hela dagen, landar kring 24 i natt (fast då är väl klockan ca 6 på morgonen i Singapore och jag lär knappast hinna sova något på flyget så det blir en låååång dag, missar en natt helt enkelt) så detta är ett tidsinställt inlägg och min fredagsmiddag består av flygplansmat från Singapore Airlines (men jag har hört de har riktigt bra mat så det ska nog inte gå nån nöd på mig :))

Ni får ett gott fredagstips som vi ofta gör. Hemlagade hamburgare. Något av det godaste som finns ju! Äter sällan bröd till men vill man ha det så tar man det. Annars gör jag som så att jag blandar nötfärs med en klick bbqsås, salt & peppar.. Formar biffar och steker dem (gärna medium så det är lite rosa i mitten) och lägger på en skiva hamburgerost. Steker även bacon ganska knapriga. Samt champinjoner, med salt & peppar och en gnutta socker.

DSC_9425

Sen bygger jag hamburgaren på en salladsbädd med lök och tomat och absolut nån god dressing till. Här har jag rört i hop en omgång av Mc Donalds Big mac dressing. Mums vad god den är!

Big Mac Dressing

1 dl majonnäs
2 msk finhackad inlagd gurka
2 msk gul senap
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver

Blanda alla ingredienser i en skål och rör om. Klart! (Låt gärna stå och dra lite)

DSC_9427

Till detta provade vi veckans vin i samarbete med Vinguiden som verkligen gick hem. Malbec är min mans absoluta favorit och detta var riktigt bra. Big Game Malbec Syrah. Finns att beställa HÄR.

Big Game Malbec Syrah är speciellt framtaget för att kunna matcha lite kraftigare kötträtter. Vinet är dessutom ekologisk. Det torra klimatet och vingårdarnas höga läge gör det möjligt att odla ekologiskt i Mendoza. Big Game är ett fylligt och mustigt vin med inslag av körsbär, svarta vinbär och rostad ek.

DSC_9428

Trevlig fredagkväll på er!

(Berätta gärna vad ni har för er eller äter i kväll så har jag lite kul att läsa när jag landar :))

KRAM

8
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00