Ostomelett

DSC_9806

Förrförra veckans fredagblommor. Nejlikorna står sig fortfarande (!) medan rosorna inte höll över helgen ens.. morr

 

 

Godmorgon fredag!!

 

Har ni några roliga eller goda planer för kvällen? Berätta gärna! Alltid så kul att höra vad ni gör och äter 🙂

Om ni inte hunnit äta frukost än tycker jag ni ska börja dagen med en ostomelett. Fick så himla god sådan på hotellet i Singapore och har varit hooked på denna frukost sen dess.

 

DSC_0344

 

Omelett gör jag på 3 ägg sammanvispade + salt & peppar (ingen grädde eller vatten!) och steker på låg värme i ganska mycket smör medan jag petar runt lite försiktigt i omeletten så all smet rinner ner mot botten och blir gräddad. När den nästan har stannat helt så strör jag på ost på ena halvan och vikar över den andra till en halvmåne. Och sen kommer det trixiga, när man hasar av den från pannan till tallriken så låt halva omeletten landa på tallriken först och vik sedan över resten så det blir så här:

 

DSC_0346

 

 

Som en platt rulle liksom 🙂 Då blir osten inbakad i mitten och smälter och mmmm vad gott detta är! Servera som den är eller med lite goda tillbehör till.

 

DSC_0349

 

 

Ha en fantastisk start på veckan nu!

KRAM

 1. Lotta skriver:

  I helgen kör vi temat höst. Vi ska vi njuta av att höststäda trädgården både lördag o söndag. I morgonkväll kommer bästa vännerna och då bjuder vi på din fantastiskt goda apple pie martini-drink som fördrink. Till middag blir det rotfruktspytt med någon köttbit till och så en äpplekaka med vaniljsås efteråt. Ska tända brasan inomhus på kvällarna och plocka undan de sista sommarklänningarna och sandalerna. Njut av er Madrid-vistelse. Kram

 2. Anna skriver:

  Vi ska prova att laga din tortillatårta! Hoppas den är smaskens… ?

 3. mmm, omelett är gott! Men inget för mig på vardagarna – men gärna till helgen när lite mer tid finns! ja vad gör Familjen Bengtsson i helgen? En tur på stan för att köpa fredagsblomman och lite gott i charken, sonen ska spela bortamatch, dottern jobbar och maken och jag tar en datenight med lite gott plock. Resten av helgen bjuder på tripp till Malmö och mer fotboll och höststädning av trädgård:)
  Fortsätt njut i Madrid! Kram

 4. Det blir en kalashelg hos oss för min Olivia fyller 16 år på söndag. Ikväll är vi bortkörda från huset då hon ska ha tjejmiddag och bjuda på detta smaskiga baconfyllda bröd http://mat-ro.blogspot.se/2015/09/baconfyllt-lantbrod.html

  På söndag kommer mormor o morfar på middag och då ska vi bjuda på vår favorit – pasta och räkor i het blandning http://mat-ro.blogspot.se/2014/12/het-rakgryta.html

  Har inte bestämt efterrätt till söndag ännu. Har du något tips? Gärna något med choklad 🙂

  Kram Sara

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..