ANNONS

Korvgryta africana

/
DSC_0275

Hej hej

Här kommer ett snabbt och färgglatt vardagsmatstips som brukar gå hem även hos de små. Går att använda falukorv om man vill det men jag är inte så förtjust i just falukorv så jag gör min på grillkorv. (Ett lite omgjort recept jag fick på ett receptkort hos Ica för sisådär 10 år sen) 

Korvgryta africana, 4 port

400 g grillkorv
½ purjolök
2 st röd paprika
1/3 färsk ananas (eller en liten burk + juicen)
1 dl ananasjuice
2 tsk curry
2 dl grädde
½ kycklingbuljongtärning
2 msk mango chutney
1 dl vatten

Skär korven i bitar. Fräs dem en stund i lite smör så de får lite grillyta. Lägg åt sidan. Skär purjolök och paprika i bitar och bryn dem. Pudra över curryn. Tillsätt ananasen med spad, grädde, buljong och mango chutney. Låt puttra i ett par minuter innan du lägger i korven och tillsätter vattnet. Låt puttra på svag värme 5-10 min. Servera med ris och jordnötter/cashewnötter vid sidan av.

DSC_0290
DSC_0291

Korv är något vi äter ganska mycket faktiskt men jag är lite dålig på att lägga upp ”vardagsrecepten”. Ska bättra mig 🙂 Och jag är en sån som älskar frukt i maten, vet att många inte gör det (eller rent av avskyr). Hur tycker ni?

KRAM

14

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00