ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chop suey

/
DSC_1633

Hej hej

Gillar ni kinamat? Jag älskar! Men lagar sällan hemma, det blir mer takeaway slöa dagar 🙂 Men på tjejkvällen blev det hemlagat. En av rätterna var en Chop suey – en rätt som min mamma brukade laga när jag bodde hemma och ofta hade som ”bjudrätt”. Serverar man denna med ris till så är det kul med lite tillbehör i skålar vid sidan av, som tex jordnötter (eller cashew), skivad banan, mandarinklyftor, sockerärtor, minimajs osv. (

Mammas Chop Suey

400 g benfritt griskött (jag använder fläskfilé)
1 purjolök
1 burk bambuskott, 400 g
1 burk böngroddar, 400 g
1 burk ananas i ringar, ca 225 g
1 liten burk vattenkastanjer
smör

sås
1 msk kinesisk soja
2 msk socker
3 msk vinäger
1 1/2 tsk salt
1 krm ingefära
1/2 krm svartpeppar
1 1/2 tsk potatismjöl
4-5 msk vattenPutsa köttet och skär i strimlor. Bryn det i smör. Strimla purjo och bambuskott (jag lagade till så många så orkade inte strimla 4 burkar bambuskott för hand och hittade inga färdigstrimlade trots att jag åkte till 5 olika affärer! men det är snäppet godare) och låt fräsa med. Låt ananasen rinna av och skär i bitar, tillsätt dem, vattenkastanjer och böngroddarna. Koka upp såsen i en kastrull och häll den över kött och grönsakerna. Rör om och låt det bli genomvarmt.

DSC_1562
DSC_1563
DSC_1565
DSC_1567

Serverade ännu en rätt och 2 såser, skriver ner receptet på dem också inom kort!

KRAM

8

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00