Hej från Göteborg

DSC05123

 

 

Godmorgon!

 

Vi ligger och chillar efter frukost på hotellrummet och laddar för dagen. Kom hit i går kväll och checkade in på charmiga boutiquehotellet Pigalle. Så långt i från kalt och minimalistiskt som hotell annars brukar kunna vara, här är ryschpysch och gulddetaljer och sidengardiner högt och lågt – sååå charmigt! Heltäckningsmattan på rummet är så tjock så det är svårt att gå rakt, haha (urmysigt) och vår säng så hög och fluffig så Sebbe fick klättra en bra stund för att ens komma upp. (Barnen har egen sovhörna med lägre sängar)

 

DSC05120
DSC05119
DSC05125

 

Hade bord bokat till 19 i går i hotellets restaurang Atelier och kom fram i princip på minuten. Lyckas alltid förvilla oss när vi kommer hit, fler än vi som tycker det är svårt att köra och hitta i Göteborg? Snurrade runt några varv och omvägar innan vi äntligen kom rätt.

Nåväl ett glas iskall Champagne har väl aldrig smakat så gott 🙂 Barnen åt Gnocci (såå sjukt goda!) och sen kändes sig Sebbe som hemma och däckade i soffan bredvid DJ:n och missade desserten. Han är värre än skalman med sin sovklocka!

Micke och jag passade på att smaka oss igenom deras ”Skafferimeny” (bytte dock ut bläckfiskrätten mot potatisrätten) och favoriten var helt klart just den, Krossad Amandinepotatis med Kalix löjrom, syrad grädde & brynt smör, den var magisk (älskar löjrom!).

 

DSC05127
DSC05131
DSC05132
DSC05134
DSC05136
DSC05137
DSC05138
DSC05139
DSC05143
DSC05144
DSC05146
DSC05148
DSC05153
DSC05154
DSC05155
DSC05158
DSC05161

 

Har precis startat dagen med frukost i samma restaurang och nu ska vi ge oss ut på stan och bio innan fam Falkman Fredrikson dyker upp och checkar in på hotellet. Vet fortfarande inte var vi ska äta i kväll så är det någon som har tips på var man i sista sekunden får plats för ett sällskap på 9 (4 vuxna 5 barn) som har någorlunda barnvänlig mat på menyn så uppskattar jag tips!

 

DSC05162
DSC05164
DSC05165
DSC05167
DSC05169

 

Ha en fin start på dagen!

KRAM

 

 1. Vackert hotell! Vilket rum har ni valt som får plats med två barn? Det kommer bara upp meddelande om att det bara ryms tre personer i största rummet…?

 2. Hej!
  Vill tipsa om heaven23. Även om den är ganska fin så är den också barnvänlig med meny för barn eller anpassar de de vanliga rätterna till barnpotion. Så ring och kolla om de har plats!
  Även bästa utsikten 🙂
  Park Aveny café är också väldigt trevligt och bra med barn.

 3. Hej!!
  Hoppas ni har det härligt i Göteborg.
  Berätta gärna vad ni tyckte om halloween på Liseberg, då vi tänkt åka dit nästa helg.
  Vi tänkte äta på Le pain franqais, de har en american bbq buffé på lördagar för 198 kr. Ska tydligen ha en grym brunch på söndagar också för 199 kr. De blev 2014 utsedda till en av de bäst designade restaurangerna i världen!!, ligger på Kungsportsavenyn 7. Kan även tipsa om södra vägen 8 och The barn, lite annorlunda koncept på de restaurangerna. The barn har även grym inredning och god lokalproducerad öl. Södra vägen har satsat på hummer och korv !! Ha det gott!

 4. Vad mysigt!
  Du är så fin i Odd Molly-klänningen/tunikan. Är den liten/normal/stor i stl?
  Hoppas att ni får en härlig helg!

 5. Åh va härligt ni ser ut att ha det 🙂
  Jag är däremot jätteintresserad av att höra mer om ditt hår … Hairtalk, funkar det bra? Är det lätt att tvätta? Måste man styla det eller funkar det att låta självtorka? Stor kram, mys på i Göteborg 🙂

  1. Supernöjd med håret, lätt och mjukt, känns knappt och tvättas och stylas som ens egna hår dock helst med hairtalks produkter som är utvecklade att passa håret. Går utmärkt att självtorka om man vill det!
   Kram

 6. Hej Victoria!

  Såg dig och fina familjen på stan igår och blev så glad! Har läst din blogg i massor av år, och älskar den! Önskar att jag vågat gå fram och sagt det till dig igår, men lämnar en hälsning här nu istället.

  Tack för alla härliga bilder, recept och positivitet som du sprider. Hoppas ni hade det härligt här i Göteborg 🙂

  Mvh en trogen bloggläsare ♡

 7. Ni verkar haft det härligt i Göteborg! En sådan helg kan man leva länge på. Såg att barnen har hörlurar till sina plattor, kom på att detta blir en perfekt julklapp till barnen. Vad är det för söta väskor som ni har till plattorna? Var har ni köpt dem?
  Du har den absolut bästa bloggen! kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..