Parken zoo och maskerad 

DSC05366
DSC05367

 

 

Godmorgon

 

Blev inga 11 h sömn i dag inte men det var nog lika bra det, oj så groggy jag var i går. La mig tidigt och tänkte kolla i kapp Bachelor på TV4 play men somnade precis innan rosceremonin, får ta den till frukostkaffet. Sen vaknade jag 5 nånting i morse.. Jaja. Det är fredag och vi är på topphumör här! I kväll vankas nämligen halloweenkalas hos grannarna och kostymerna hänger redo här.
Laddat hela veckan, S är så taggad så han vet inte vart han ska ta vägen. Alla barnen ska gå Bus eller Godis innan festen (ja jag vet, dagen D är väl i morgon men det blir ju alltid lite rörigt med detta så lika bra att spöka hela helgen :-))

Var till Parken zoo i går på lite halloweenmys också, fick med oss min pappa som sällskap. Åt på restaurangen och gick ”spökstigen” med tipspromenad och åkte rutschkanor. Fick syn på riktigt många djur, några satt och smaskade på halloweenpumpor haha. Kul höstlovsnöje och liten lagom utflykt (vi har ca 10 mil dit)!

 

DSC05382
DSC05389
DSC05390
DSC05393
DSC05396
DSC05398
DSC05401
DSC05410
DSC05416
DSC05418
DSC05426
DSC05427

 

Vi har oxå gjort pumpor som lyser vid entrén, för att vara första gången är vi väldigt nöjda (och Micke som jobbar hela veckan är avis och ska köpa sig en egen i morn hehe).

 

Nu ska jag roa mig med att städa upp här hemma, snickarna kommer hit i EM för att planera för ett projekt vi ska göra. Tror det kommer bli såååå bra men vi får offra vår garderob för att det ska gå att genomföra. Klarar man sig utan en garderob? (En sån man kan gå in i alltså – och typ hivar in sommar/vinterkläder, leksaker, lakan och skräp i ;-)) Får bli bättre på att rensa och sortera helt enkelt! (Har ju vind och varmt förråd bakom carporten så vi blir inte helt utan förvaringsutrymme)
Happy ? Friday på er!

 1. Jenjo skriver:

  Vad kul att få gå på djurpark! Jag älskar det, men vi har tyvärr över 30 mil till närmsta och då ”ids” man inte riktigt… 😉

 2. Ela skriver:

  Bus och godis kör våra barn i kvarteret ikväll också! Anser inte man blandar ”godistiggeri” och allhelgona.. Som tyvärr infaller samma dag i år. Men alla gör som man vill, hoppeligen tar ingen illa upp om det rings på dörrar imorgon. Men som sagt vi kör ikväll, och ”vilar” imorgon. Då ska vi bl.a. äta pumpasoppa 🙂 kram!

 3. Sara skriver:

  Våra barn kör idag eller imorgon, spelar ingen roll när det är enligt mig, bara barnen har det roligt! Jag öppnar gärna och ger godis om någon kommer och ringer på :).
  Vi firar jul i många dagar , inte bara 24/12. Mina föräldrar är skilda och mina svärföräldrar bor 30 mil ifrån oss, vi skulle inte kunna få in att fira med dom alla 24/12…. Jo om vi börjat 00.00-23:59 och antagligen varit fruktansvärt stressiga, irriterade och trötta föräldrar, då kommer den stora frågan-Är det värt det, när man kan fira många dagar istället? Livet är en fest och borde firas varje dag 🙂 !!

  Hoppas ni får besök av många förskräckligt söta monster hihi! Trevlig helg! Kramis / Sara

  1. M skriver:

   Såklart det finns undantag (finns det alltid), men Kalle sänds bara på Julafton tex och är då tomten kommer hos de flesta.
   Och hur man firar sin ”familjejul” är en sak, men just vilken dag alla skall gå bus el godis på blir rörigt om alla går som de vill, när det är ett datum som är det rätta.

   Och precis man firar Halloween i många dagar precis som jul men man går endast Bus el godis den 31/10.

   Och det som blir mest fel här är att folk faktiskt blir arga/aggressiva på de barn som går på fel dagar, och är ju DET som blir så fel, och är så trist för som du säger Halloween är ju en fest ;O)

   1. Men vem blir ARG och AGGRESSIV på barn som går bus eller godis!? Blir de lika arga på barn som knackar på och säljer frallor och jultidningar eller vad!? Är ju bara att inte öppna om man inte vill? Jaja hoppas alla får en trevlig halloween där ute oavsett hur ni firar!

    1. M skriver:

     Tyvärr just för att många uppfattar det som det springs i flera dagar.
     Och att de är rädda för buset som görs om de inte har godis hemma för att de inte vet när barnen kommer.
     Och öppnar de inte så får de bus som inte uppskattas, alla gör inte snälla bus.

     Och det finns alltid sura och griniga människor, oftast äldre (ja finns undantag här också) som tycker detta är ett spektakel istället för att se hur underbart mysigt Halloween är, och hur det lyser upp i höstmörkret.
     Vi har hela huset och trädgården dekorerad i massor!
     Life size häxor i hallen, massor av figurer som rör sig och pratar osv osv
     Badrummet är helt omgjort osv

     Och vi bor på en mycket liten ort, bara en ö, så här är inte folk arga som tur är, för alla känner alla men är tyvärr inte så överallt.

     Och kommer ihåg hur min farmor som blev nästan 100 fasade sig såå när traditionen att tända ljus på gravarna kom hit till Sverige ordentligt på 50 talet men nu tror alla att den är jättegammal tradition, ”ränne runt bland di döde och tände ljus, varför då då…mutter)
     Så jag tror att om vi bara får ordning på Halloween så alla vet vad som gäller blir det bra tillslut ;O)
     Sedan är ju allhelgona en rörlig helg, så är inte alltid den sammanfaller med 31 okt men iår blev det så.
     Och jag firar allt man kan fira för älskar att dekorera och pynta och önskar att folk bara kunde se positivt på denna helg.
     Ha det gott och fira massor nu!

 4. M skriver:

  Fast det är jättenoga, Bus och godis är alltid den 31/10.
  Precis som Julafton är Kalle och paket och ingenting annat.

  Sedan ”firar” och myser/dekorerar man Halloween hela oktober genom, går på olika fester/kalas och maskerader precis som vi ”firar” och myser/dekorerar hela december med julen, och går på glöggmingel och adventsfikor.

  Men man går inte och tigger godis den helgen man tycker passar, bus och godis är 31, simply as that.
  För om alla gör så, så blir det ju rörigt, och mycket ilska och irritation som tas ut mest på barnen

  Så är inte rörigt alls, Bus och godis 31/10 oavsett om det är en onsdag el lördag, och sedan firar och dekorerar men som man vill, och har gäster och går bort när man vill.

  Men skall man få bort alla som blir irriterade på barnen att det springs i tid och otid så är det upp till oss föräldrar att lära dem att det endast är 31 oktober man går Trick or Treat, är ju inget svårt alls!
  Ingen låter ju bli att fira julafton för att det är på en måndag (ja visst röd dag men du förstår vad jag menar)

  Jag ger inte godis om de kommer ngn annan dag än den rätta utan upplyser de snällt om att det är den 31 man går och ingenting annat.
  Men är upp till föräldrarna att lära sina barn rätt, för alla är inte snälla och trevliga som jag utan blir arga på barnen och det förstör Halloweenfirandet för oss alla och speciellt barnen.

  Så är glasklart helt enkelt, 31/10 är bus och gå runt, och resten är upp till var och en, precis som julen ;O))

  Happy Halloweeeeen!
  I Wish U a Spooktacular Weekend ;O))

  1. Jag förstår vad du menar och det blir säkert bättre med åren när det blir mer etablerat men i vårt lilla område känns det helt ok, vi har förvarnat och ett stort gäng går i kväll, tror ingen blir arg själv blir jag bara glad om nån knackar på 🙂

  1. Ulrika skriver:

   SÅ bra skrivet!

 5. Annika skriver:

  Man ska bara tänka på att den man ringer på hos kanske inte uppskattar att det kommer barn i dagarna tre och tigger godis. I Usa sägs regeln vara att man får bara knacka på de hus som är pyntade. En oskriven regel.

  1. I USA ja, där det är en gammal tradition. Här är det lite mer si och så tycker jag och mig gör det inget. Vi känner de flesta grannar och det är helt ok med dem :/)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..