Magnolia Bakery’s banana cake

DSC_3533

 

 

Hej och godkväll!

 

Hoppas ni har en härlig fredag. vad äter ni/ska äta i kväll? Alltid så kul att höra i från er!!

Vi har filmkväll här medan brödet jäser färdigt. Blir snart skaldjur och nybakade surdegsbaguetter. Så länge tänkte jag tipsa er om typ vääärldens godaste tårta. Receptet kommer från härliga Roy Fares och Stina bjöd på denna i tisdags på tjejmiddagen. Ni måste testa! Mäktig och ganska svår att skära bitar av men alltså gaaaah så god!!

Älskar smörkräm och denna med dulche de leche och italiensk maräng i var heeeelt magisk.

Magnolia Bakery’s banana cake

Tårtbottnar (3 st)

4 st bananer
10 g citronsaft (2 tsk)
0,5 st citron, skalet från
460 g vetemjöl (7,5 dl)
10 g bikarbonat (2 tsk)
10 g vaniljsocker (1 msk)
300 g rumsvarm mjölk, 3 % (3 dl)
8 g vitvinsvinäger (1,5 tsk)
180 g rumsvarmt smör
470 g strösocker (5,25 dl)
165 g ägg, rumsvarma (3 st)

Smörkolakräm:

750 g osaltat rumsvarmt smör
150 g äggvita (4 st)
100 g vatten (1 dl)
300 g strösocker (3,25 dl)
800 g karamelliserad mjölk, dulche de leche (ca 2 burkar)

Tårtbottnar
Sätt ugnen på 140 grader, varmluftsfunktion. Smöra och mjöla kanterna på 3 bakformar, 21–22 cm i diameter. Täck bottnarna med bakplåtspapper.

Mosa bananerna, blanda i citronsaft och skal. Sikta ner mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en bunke. Blanda mjölk och vinäger i en skål. Vispa smör och socker fluffigt i en bunke. Blanda ner 1 ägg i taget i smörblandningen.

Vispa ner de torra ingredienserna i omgångar tillsammans med mjölkblandningen. Tillsätt bananerna och blanda väl. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda i cirka 40 minuter. Känn med en sticka att bottnarna är genomgräddade. Låt bottnarna svalna. (Jämna eventuellt till översidan på alla bottnar med en vass kniv.)

Smörkolakräm
Vispa smöret fluffigt i en bunke. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan bunke. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll genast och i en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitorna och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Vispa sedan på medelhastighet tills marängen är kall. Rör ner smöret i omgångar. Blanda ner den karamelliserade mjölken och rör om till en slät kräm.

Lägg ihop tårtan med smörkolakräm mellan bottnarna. Täck hela tårtan med resten av krämen och spritsa valfritt mönster.

 

DSC_3537
DSC_3538
DSC_3535
DSC_3541

 

Svårfotad men galet god. Drömt om den flera nätter nu :))

KRAM

 1. Maria skriver:

  Vi hade tänkt äta rester från torsdagsmiddagen (en god pastagratäng, så inte såå tråkigt som det låter med rester), men så gick jag på stan vid 17 och blev sugen på gott kött, klyftpotatis och hemmagjord bea. Så det blev det! Kl 20 framför premiären av På Spåret. Perfekt fredagsunderhållning 🙂

 2. Jossan skriver:

  Hej, tårtan ser guda-god ut, älskar också smörkräm. Passar på att fråga vilka surfplattor era barn har och vart ni köpte dem? Ställde en fråga tidigare också som jag provar med igen; vart köpte ni era lamellgardiner? Vi har också stora fönster nämligen. Förstår om du inte hinner svara men chansar. Tack för en fantastisk blogg, är inne nästan varje dag och får en feel-good-känsla. Ha en skön helg nu!

  1. Lameller från LD textilinredningar, surfpaddor varsin iPad (en uråldrig, en hyfsat ny) Kul du gillar!!! Kramar

 3. Karin skriver:

  Vi åt på en grekisk restaurant i kväll. Gubben vill ha kött, kött, kött… Men gott är det ju!
  Kram

 4. Linda skriver:

  Vi har haft några kompisar hemma och ätit ”din” tacopaj utan pajdeg. Den har blivit en given fredagsrätt hos oss. Så god med nachos bredvid och grönsallad och gräddfil. Muuummmsssss!!!!

 5. Är ensam hemma över helgen så jag stekte mig en entrecote, med ugnsbakade grönsaker och hemmalagad pepparsås. Gjorde en köttbit extra så det blir en fin matlåda till jobb imorgon. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..