Pastellig jul

DSC_3853

 

 

Godmorgon!!

 

Lite seg novembermåndag i dag, brrr så kallt ute (-7) så vi drog oss in i det sista i morgonrockarna innan vi gav oss i väg. Knastrande vitt ute fortfarande och mer snö under veckan utlovas (yeay!). I kväll ska jag på årets första julbord så därmed går startskottet för julen 2015 för mig. Det blir julklappsinslagning och julpiffande hela veckan sen.

Årets julpapper går i pastell lite varstans har jag sett. Jag köper nästan uteslutande presentpapper hos Panduro – de är outstandning!! Mycket på rullen (10 meter tror jag) och tjockt och rejält och dessutom i superfina mönster. Fyllde på förrådet häromdagen. Turkos och rosa och koppar.

 

DSC_3855
DSC_3856
DSC_3857

 

Första julklapparna är inslagna. Ska passa på att slå in barnens nu medan de är i skola/förskola. Beställer nästan allt på nätet som vanligt, julträngsel är inget för mig 🙂

Hämtade ut ett stor paket från Lekmer häromdan. Julkalendrar med smink och blingbling och lera och pixiböcker ska jag överraska barnen med (lagerrensning på kalendrarna!). Alltid bra kampanjer där, just nu 20-40 % allt från Lego, Disney och Minions HÄR.

 

DSC_3849
DSC_3846
DSC_3850
DSC_3848

 

Hittade flera kit med Avengers, Sebbe kommer bli eld och lågor. Alla julklappar till honom är klara. Olivia däremot är svårare, vet fortfarande inte riktigt vad hon ska få. Tips till en 8-åring?

 

DSC_3843
DSC_3844
DSC_3845
DSC_3842
DSC_3852
DSC_3851

 

Radiostyrda dalmatinen är framröstad till ”årets leksak 2015” (på rea HÄR). Kommer väl bli slagsmål om den 🙂

Nu ska jag fixa mig lite frukost här.

KRAM!

 

(adlinks)

 1. Jessica skriver:

  Hej! Såg dina fina presentpapper och blev helt såld på den med renarna och snögubbarna (inte frost)… Var hittade du det? Letade på panduro, men lyckas inte hitta det där… // Jessica

 2. Liz skriver:

  Vi har ett barnbarn i den åldern. Hon önskar sig biljett till Disney on Ice i Globen, Prenumeration på tidning, Klocka, Hanna montana Gitarr, Läsa själv böcker…har köpt superfina som Lovisa Burfitt designat om Mademoiselle Oiseau. En fröjd för ögat även för den vuxna, Kläder, Pysselåda från panduro, högtalare. Upplevelsedag med bio, mys och mat. Förra året gav jag mitt barnbarn en shoppingdag. Hon fick följa med mig och välja kläder och vi åt ute.

  Jag tycker det är viktigt att visa att julklappar inte bara är leksaker. Utan också kan vara en rolig upplevelse man får vänta på, kläder eller en tidning som kommer senare. Biljetter på något kul. Har erfarenhet ( jobbar med ) barn som inte fått denna erfarenheten, det blir inte alltid bra.. En blandning av både och är toppen tycker jag.

 3. Tess skriver:

  Gah! Jag har ju också en 8-åring och det är svårt med presenter. Hon gillar musik och att showa så vi ska köpa en Bluetooth-högtalare som hon kan koppla till sin surfplatta och köra spotify. Sen så tänkte vi köpa sällskapsspel som är lite mer familjespel och för större barn (innan har vi mest haft spel som passat mindre barn, du vet memory osv), nu när de är större och kan läsa kan man ju börja spela mer ”avancerade” spel som hela familjen kan spela tillsammans. Håller som mest på nu och kollar upp tester och omdömen om familjespel.

 4. Johanna skriver:

  Jag handlar också alla julklappar på internet, Handlar även julmaten och julgran från internet. Ingen julstress och trängsel alls! Haha.
  Lite presenttips:
  – Mandalaböcker + fina tuschpennor
  – Sockervaddsmaskin
  – Chocolate bar maker (http://www.coolstuff.se/Chocolate-Bar-Maker)
  – Nanoblocks /plusplus /clics
  – Dockskåp. (Köp ett begagnat lundby dockskåp och renovera med egna tapeter, fotografier, golv m.m. Lundbys hemsida har massa tips! Gjorde jag ett år, hade riktigt roligt själv också med renoveringen)
  – frisyr och sminkdocka
  – En egen kamera

  Det är svårt med den ”mellanåldern”. Det här var det bästa jag kom på 😉

  1. Tack för tipsen!! Julmat på nätet?? Haha var??? Kram

   1. Johanna skriver:

    Mathem.se 🙂
    (Lagar alltså maten själv, men handlar alla ingredienser på nätet. så himla bekvämt!)

 5. lisa skriver:

  Stöd dina butiker lokalt. Visst är det en tråkig utveckling med näthandeln då snart inga butiker finns kvar i våra städer.

  1. Helene skriver:

   Håller med, vi har världens sötaste butik för leksaker Barnens Handelsbod, sådär riktigt mysig och genuina leksaker. Om jag ska ge bort något handlar jag alltid där. Inte heller risk att de får likadana saker för de har inte de som stora kedjorna har.

   1. Jag handlar gärna i butiker, bästa jag vet i vanliga fall. Men stora otympliga leksaker i julträngsel släpar jag inte runt på, älskar näthandeln för sånt!! När varken armarna eller tiden räcker till.

    Små söta saker i små butiker kompletterar jag med!

    Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..