ANNONS

Fikonmarmelad med lagerblad

/

DSC_1319

Godmorgon!

Här i Örebro känns det som det aldrig kommer bli ljust i dag. Sebbe undrade varför vi gick till dagis mitt i natten. Håller med. Känner mig som en zoombie när vädret är så här (snön har regnat bort och den blå himlen bytts mot ett tjockt grått täcke) man vaknar aldrig till. Småttisarna skulle på utflykt till skogen i dag med matsäck/fika men det var inställt pga snö och halka. Hade missat den lappen på dörren så en exalterad Sebbe hade med sig rygga med egenbakade pepparkakor och festis. Såg den besvikna blicken och underläppen som började darra lite så jag ryckte med mig honom in på toan och så tryckte vi i oss alla pepparkakorna innan vi kilade in till de andra och låtsades som ingenting 🙂

Nu ska ni få ett tips på världens godaste fikonmarmelad. Perfekt som gebort-present i juletider. Godaste jag smakat!! Brukar vara extrapris på fikon så här års också så passa på att testa denna nu.

DSC_1320
DSC_1322

Fikonmarmeald med lagerblad

500 g färska fikon
6 lagerblad
400 g ljust muscovadosocker
1 st citron

Dag 1: Skölj fikonen och skär bort fästena. Skär fikonen i bitar. Förväll lagerbladen i hett vatten ca 2 min. Låt rinna av. Koka upp fikon, lagerblad, socker och citronsaft i en kastrull. Låt kallna. Ställ i kylen till nästa dag.

Dag 2: Sila lagen och koka sedan upp själva sockerlagen till 105°. Tillsätt frukten och koka återigen upp till 105°. Häll sedan upp marmeladen på rena, varma burkar. Ställ burkarna upp och ner. Låt kallna till nästa dag.

DSC_1323
DSC_1326
DSC_1328
DSC_1336
DSC_1337

Magiskt god!! Har gjort en omgång som ska avnjutas till en ostbricka i helgen, yummi!

KRAM

26
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00