1:a advent 2015

DSC_4410

 

 

Godmorgon 1:a advent

 

Har precis avnjutit en riktigt smarrig adventsfrukost. Lussesemla (köpt i Coops kondis – den var grym!!) och knäckemacka med nygriljerad ljummen julskinka. Smakar så mycket jul så jag blir alldeles lycklig 🙂 Bästa tiden!!

1:a ljuset är tänt. Året adventsljusstake byggde jag ihop av ett litet avlångt fat från Royal Copenhagen (Musselmalet mega), grön mossa och ljust ljungfärgade adventsljus från Hemtex (så lagom stora, inget fan av jätteblockljus).

 

DSC_4415

 

Adventsbuketten som kom med bud i fredags (Floristverkstan) är helt magiskt vacker!!

 

DSC_4419
DSC_4420

 

Julservisen har åkt fram. Alltid en speciell känsla. Älskar älskar den!! (Royal Copenhagen Starfluted)

 

DSC_4417
DSC_4424
DSC_4418
DSC_4430

 

Ja och det här med lussesemla alltså – sååå gott!! Ni måste testa om ni inte gjort det.

Önskar er en riktigt fin 1:a advent!

KRAM

 1. Hej och tack för en inspirerande blogg med så många goda recept!!!
  Ska till Örebro en helg nu i december för lite julshopping och mys.
  Har du tips på någon mysig restaurang med god mat att besöka på kvällen?
  Tack på förhand !

  1. Tack, vad kul att du gillar!
   Jag rekomenderar Makeriet, Kungsgatan 1 och A-mano tex! Ha det så mysigt!! kram

 2. Jenjo skriver:

  Lussesemla…? Har jag aldrig hört. Saffranssemla däremot och det tycker jag är gott. Så detta fungerar säkert också. Måste bara pilla bort russinen dock… 😉
  Ha det bäst.
  KRAMAR

 3. Linda skriver:

  Lussesemla var nytt för mig! Jag älskar semlor och lussebullar fast just denna kombinationen som en lussesemla? Hmm, saffran & mandelmassa i kombo hmmm igen. Fast eftersom jag gillar alla dina recept så får jag väl testa =)

  Kram

  1. Saffran och mandelmassa har jag i mina saffransbullar jag alltid gör (rullade som bullar alltså) huuuur god kombo som helst, testa!! Kram

 4. Linda skriver:

  Jag åt en lussesemla tidigare idag och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tyckte om den….. Får nog testa en gång till! 🙂

 5. Lotte skriver:

  Heeeej,hoppas ni haft en fin advent 🙂 Du, nu måste jag fråga. Beställde gellacken från Norge men så va det ju någon lapp med att fylla i. Jag kan inte norska haha. Vad betyder det? Måste jag fylla i?
  Kramar
  http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

  1. Oj ingen aning, jag tror inte jag fick nån lapp!?? I paketet menar du? Det är kanske en retur-lapp om man vill skicka tillbaka? Kram

   1. Lotte skriver:

    Det lät mer som nån tull eller skatt… Men fick inte du nån sån? Då kastar jag min. ..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..