ANNONS

Förplock

/

DSC_4289

Godmorgon

Strålande sol i Örebro i dag och ett vitt snötäcke på marken, underbart! Mindre underbart nedåt i landet där det stormat utan dess like, hoppas ni är ok alla läsare söderut <3

I dag tänkte jag visa vad vi åt i fredags när vi hade vänner på middag och lite tips om vad man kan förbereda.

Vi börjar med fördrinken, ni kanske kan lista ut vad det blev. Helt snöat in på Frozen Applepie Martini! Drinken blandar jag till i en kanna kvällen innan så slipper man momenten med att pressa citroner och mäta upp allt på festdagen, sen fyller jag en shaker med is och häller på av drinken och skakar den iskall. De frostade kanterna på glasen kan också förberedas i god tid.

DSC_4290

Till 1 drink:
4 cl vodka
2 cl vaniljsockerlag *
3 cl färskpressad citron
4 cl äppeljuice
1 klyfta citron
1 tsk socker
1 tsk kanel

Fukta kanten på ett martiniglas eller liknande med citronklyftan. Blanda socker och kanel på ett fat och doppa kanten försiktigt runtom. (Förberedes gärna en bra stund innan så det hinner stelna). Blanda ingredienserna till drinken, häll i en shaker och fyll på med is. Skaka ordentligt så den blir isande kall. Häll upp i glaset och servera genast.

* Vaniljsockerlag: koka upp 1 dl vatten med 1 dl socker och 1/2 vaniljstång (både urskrapade frön och stång. Låt stå och svalna och sila den sedan. (Räcker till ca 4 drinkar)

DSC_4278

Till detta serverade jag lite plock som gästerna får ta själva. Sourcream chips med ”chips-ost” brillat savarin, morbier, tryffelsalami och vindruvor.

DSC_4274

Till barnen pimpade jag några små flaskor med hallonsoda. Kan förberedes flera dagar i förväg. Ögonen är färdiga klistermärken och näs-bollarna har jag limmat fast med limstift. (Ögon och bollar finns på tex panduro eller TGR). Vira lite folie på korken som hatt.

DSC_4275

Till det fick de ett eget plockat med kall korv, gräddost skuren i tuber, vindruvor och oliver. Serveras med ”ätstickor” av något slag. Detta söta träd med fågelstickor hittade jag i Paris, blev mycket poppis! (Skär gärna upp osten och korven i bitar dagen innan och förvara i tät burk så spar man in det momentet).

Förberedelser är A och O för att slippa stressa för mkt! Jag lyckas dock alltid skjuta upp för mycket ändå och stressar alltid runt men det underlättar ju onekligen att förebereda det som förberedas kan 🙂

Hörs med förrätten om en stund!

KRAM

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00