ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lägg in egen sill

/
DSC_5564

Hej hej

Vet ni vad jag har gjort? Lagt in min egen sill – för första gången nånsin!! Det var ju nästan löjligt enkelt, varför har jag inte testat det innan? Sill är ett måste på julbordet hos oss (och midsommar och påsk..) men jag har ganska nyligen lärt mig att äta det faktiskt 🙂 På julfesten i fredags hade Tessan gjort en sååå god sill så jag var tvungen att tigga receptet och prova.

Västerbottensill

420 g Abba 5-minuterssill
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
1,5 dl riven västerbottensost
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 msk dijonsenap
1 krm cayennepeppar
salt och nymalen peppar

Låt sillen rinna av noga i ett durkslag. Skär den i mindre bitar. Blanda samman övriga ingredienser och vänd till sist ner sillen. Smaka av med salt och nymalen peppar.

DSC_5566
DSC_5575

Tadaa. Hur enkelt?! Nu har jag en tjusig burk hemmagjord inlagd sill här i väntan på julafton. Kan jag, kan ni!

DSC_5592
DSC_5594

Krämig och salt och syrlig med sting, allt på samma gång. Suuupergod!

KRAM

i samarbete med Abba sill

6

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00