Bröllopsdag, Kitchen & Table och julgran

DSC_5737
DSC_5732

 

 

Godmorgon fredag! 

 

Seeg bloggerska här i dag. Sovit så illa och känner mig inte på topp, något som ligger och lurar i kroppen. Men det piggar ju upp att det är helg runt hörnet. I kväll ska vi på julbord och har barnvakt så i morgon ska jag sova ut, det bästa på hela helgen tror jag haha.

Granen är på plats och är klädd. Tidigt? Nä vill hinna njuta lite innan jul, sen åker den ut illa kvickt. I år fick det bli mörkrött/mässing i granen. Annars brukar jag alltid köra en salig blandning och mest vitt/silver men orkade inte trassla upp virrvarret av kulor i år utan köpte lite nytt. Blev sugen på rött av någon anledning, har aldrig rött julpynt annars.

Fredagsblommor behöver jag inte köpa några i dag, M kom hem med en gnistrande vit bukett i går <3 (och vääärldens sötaste lilla armband med pärlor och graverad roséguldplatta från Thomas Sabo,  fick inte till nån bra bild här men ni kan kika på instagram)

 

DSC_5715
DSC_5717
DSC_5677

 

I går var vi ute och åt på Kitchen & Table på Clarion i stan. Varit där flera gånger och alltid supernöjda. Maten var fantastisk och servicen tiptop, världens gulligaste personal. (Minst lika viktigt som maten tycker jag).

 

DSC_5684
DSC_5686

 

Fruktbröllopsdag och allt så jag började middagen med en god Bellini 🙂

Delade på 2 förrätter, råraka med 3 sorters rom och halstrad oxfilé med senapskräm och picklad lök. Båda var jättegoda men oxfilén var magisk!! Godaste (och snyggaste!) förrätten på länge.

 

DSC_5696
DSC_5697

 

Till huvudrätt tänkte jag att jag skulle prova något nytt men det slutade tillslut med favoriten ändå, haha. Tar nästan alltid Butchers Cut – men varför byta ett vinnande koncept. Och pommesen med Berbere-bearnaisesåsen är to die for!

 

DSC_5699
DSC_5700
DSC_5691

 

Drack ett så gott vin också så jag fotade flaskan. Brukar ni göra så?? Har jag-vet-inte-hur-många bilder på vinetiketter i mobilen. 🙂

 

DSC_5704
DSC_5707

 

Micke tog en Apple Swiss till dessert och jag en Silk Road Chocolate. Mickes vann, den var ljuvlig!! Perfekt avslut på en mysig middag.

 

DSC_5712

 

I dag ska jag bara hålla mig hemma och jobba i pyjamas. Tror rent av jag kryper ner i sängen med datorn. Ska hämta barnen tidigt och baka lite julgotter och mysa innan de åker till mormor & morfar. Ska pressa mig ett stort glas apelsinjuice och hoppas vitaminkicken gör underverk.

 

DSC_5742

 

I hörnet kan ni skymta vårt nya vitrinskåp. Julklapp till mig själv från mig själv. Sååååå nöjd. Ni ska få bättre bilder sen, ska bara fylla det med glas och blåvitt porslin. Känner och vrider och vänder och flyttar runt och in och ut på prylarna. Som ett dockhus för vuxna hehe.

Ha en fin fredag kära ni och tack för alla gulliga rader ni lämnar efter er, så glad för varenda en ska ni veta!!

KRAM

 1. Så fint ni har Victoria. Har följt din blogg länge och blir alltid på bra humör när jag tittar in här. Får mycket inspiration från bloggen. Det är en härlig blandning med matrecept, mode och inredning. Skulle vilja veta vad sofforna heter? Ha en riktigt God Jul!

 2. Snigeln skriver:

  Jättefint vitrinskåp!
  Vad är det för en fin blus/klänning som du har på dig när ni äter?
  Jättefin!

 3. Linda skriver:

  Hej! Så snyggt hem och fina recept du bjuder på! Håller på att köpa nya möbler till huset och köpt matbord på Mio i glas. Ett sidebord är bra att ha förstås! Vart köpte du ditt? Kan det vara Bestå från Ikea? Eller har jag superfel;-)
  Med vänlig hälsning, Linda

  1. Tack!! det är ett gammalt från Europa Möbler (tror det hette chicago) osäker på om de säljs längre men kika där. kram

 4. Hannah skriver:

  Grattis i efterskott på bröllopsdagen! Själv är jag mitt i planerandet av vårt bröllop som sker i juni nästa år!???
  Ville egentligen bara kommentera att jag också plötsligt fick sug efter röd klassisk jul i år, brukar alltid vilja ha vitt & krispigt men igår har jag till och med köpt röda jul blommor. Crazy! Får se om det blir vitt igen nästa år.??

  1. Åh vad mysigt med planerande, lycka till med allt. Kramar

 5. Johanna skriver:

  Åh vilket mysigt inlägg! Inspirerande mattips! Måste prova!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..