Julgodis steg för steg

DSC_5821

 

 

Hej hej

 

Har ni gjort något julgodis än?? Vet att många gillar dessa mars-godisar men hade lite frågor. 50 g är tex 5 dl! Och de ska inte bli hårda och smeten ska inte se grynig ut. Och jag använder vanliga mars, inte dubbelförpackning.

Gjorde en omgång i dag. När man smälter marsen i smöret så blir det först en grynig blaskig sås. Fortsätt röra röra röra plötsligt ser den ut som den håller på och skära sig – fortsätt bara röra. Och vips så blir den en tjock slät smidig tjock kräm. Ta den genast från värmen då och blanda ner ricekrispisen. Klicka upp på bakplåtspapper och ställ kallt. Tadaaaa. Då går det inte att misslyckas 🙂

 

DSC_5822
DSC_5826
DSC_5828

 

Hoppas det var till hjälp! Och har ni inte testat dessa än så gööör det 🙂

Här kommer hela receptet igen:

Mars Krispies

4 Mars bars
90 g smör
50 g rice krispies

Smält ihop smör och mars på svag värme till en jämn smet. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner rice krispies. Fördela ca 25 st klickar på ett bakplåtspapper och låt dem stelna.

KRAM

 1. Ska de förvaras i kylen eller i rumstemperatur?

 2. Ella skriver:

  Älskar det här godiset och har bakat det massor med gånger! Brukar lägga upp godiset i små fina muffinsformar:) God Jul och tack för en toppenblogg:)

 3. Camille skriver:

  Mest för att jag misslyckades med dom förra året så vill jag testa igen.

 4. Cazi skriver:

  Jag har gjort oreotryfflar o lakritsfudge, o nu har jag laddat upp med mars o rice krispies så försöker mig kanske på dem imorgon. Mest för att jag misslyckades med dom förra året så vill jag testa igen. Men också för att dom e goda såklart! Chokladbräck låter också gott o enkelt så det får det också bli! Mums vad mycket gott det finns!

 5. Karin skriver:

  Hej Victoria! Tack för alla fina och GODA recept! ?
  Har iår nästan bara gjort grejer härifrån när det kommer till julbak och julgodis. Har dock en fråga… Hur gör för att få det bli snyggt när du doppar tex lakritskolor i choklad? Redskap, tips å trix till en nybörjare? Blev rätt kladdigt och fult här…

  Önskar dig en härlig jul. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..