Presenter och seg start

DSC_5877

 

 

Godmorgon

 

Seg utan dess like i dag. Kan bero på en liten filur som vaknade i ottan och kröp ner mellan oss. Kan bara inte sova med barnen i sängen, de är som propellrar och jag är otroligt lättväckt. Han var så exalterad för han skulle få ha med sig julpresenter till pedagogerna, det var väl därför.

Kan också bero på detta mörka blåsiga väder. Blåser så man tror taket ska ramla av om nätterna och håller mig vaken och om dagarna blir det ju knappt ljust?

 

DSC_5878

 

S har två killar och en tjej som pedagoger, så gulliga alla 3 och väl värda lite uppskattning i juletider för allt de gör. I presenterna gömmer sig saffranskolor från Lagerhaus och varsin bio-popcorn + biobiljett som Sebbe skrivit så fint på 😉 Passar bra under julledigheten tänkte jag.

 

DSC_5879

 

Min plan var ju att vara klar med alla julklappar vid det här laget men jag har en kvar att köpa och en att hämta på posten, sen är jag klar. Och alla andra är inslagna och klara, yes! Brukar annars sitta med det in i det sista på uppesittarkvällen. I år ska vi bara spela Bingolotto, dricka Champagne och äta hummer i godan ro med våra grannar som är hemma i Sverige över julen.

Ska ge mig på 2 sista sorters julgodis nu. En står redan i kylen redo att skäras upp, återkommer med receptet snart. Den andra får jag göra om från scratch för någon trodde det var disk när skålen med smeten stod och svalnade i köket och hällde ut rubbet! Gaaah.

Hoppas ni får en fin start på julveckan!!

KRAM

 1. Ulle skriver:

  Hej!

  Jag har inget emot att hjälpa till o städa mm.
  Men om man ska kolla på de rent rättvist så är en förrätt och en efterrätt tillsammans lika mycke som en varmrätt.! Hade någon erbjudit sig o komma hem till mig med förrätt o efterrätt tex o jag bara behövde göra varmrätt hade jag tackat o tagit emot;). Förstår inte varför man måste handla tillsammans? Inte alla som tex tycker om hummer ska jag då betala för de när jag inte gillar de?
  Kram

  1. Jag föreslår att ni delar på kostnaderna om det blir okänt fördelat (alt turas om att vara den som gör huvudrätt om det är ett sällskap man brukar ha middagar med) och kommer överens om en meny alla gillar!

   Kram

 2. Kristin skriver:

  Läser din blogg dagligen men kommenterar aldrig… Vill bara säga att din blogg är den bästa blandningen av allt. Jag förstår inte hur du orkar hålla igång som du gör med middagar, bjudningar osv. Men jag är imponerad ?
  God Jul önskar jag dig!

  Och till Ulle: om den som har middagen/bjudningen hemma hos sig är vinnaren så har du nog glömt att det är den personen som får ”äran” att städa och fixa både innan och efter.

  1. Åh TACK vad glad jag blir!!
   Jag tycker det är kul bjudningar etc men visst är det mycket jobb som du säger, inte direkt ”vinsten” att dra lotten att hålla stora fester även om det är KUL.

   kramar

 3. Åh önskar att det va jag som arbetade på den förskolan. Underbart av dig att alltid fixa och dona för barnens pedagoger. Kram

 4. Ulle skriver:

  Hej!
  Du som brukar ha mycke bjudningar mm, hur gör du/ni? Bjuder du på allt el brukar ni handla tillsammans o dela el har ni knytis? Tycker de där är jättesvårt! Beror ju såklart på hur många man är också. Som tex nyår brukar man ju ha tre rätters. Vi ska fira med en annan fam dom tycker vi ska handla tillsammans medan vi tycker de är bättre man delar upp de tex en fam gör förätt och efterrätt. Och den andra fam står för varmrätten blir lättast om man då är hos den som gör varmrätt.
  Ja kan tycka att handlar man o delar på hälften har ju den personen de är hos ”vunnit” då den tar hem allt o få allt som blir över tex grönsaker frukt kanske man inte behöver använda allt. Va tycker du i den frågan? Jag är inte snål men vet att vissa kan vara o passar på. Kram

  1. Hej! När jag bjuder hem folk så bjuder jag på allt. Har vi knytis/stor dyr fest så bidrar alla, som tex julfester och nyår. Då antingen fixar värdparet allt och de andra swishar eller så har vi knytis. Jag tycker det är LYX att gå bort på middag hos någon annan och betlara/bidrar gladeligen till värdparet så jag slipper hålla i allt 🙂 Att hålla en stor fest innebär ju mycket planering och tid, inköp etc, dukning, städning, disk och sopor så jag ser det inte som en vinst att få styra med allt det även om det blir lite ingredienser över. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..