ANNONS

Dan före doppardan

/
DSC_5949

Godmorgon bloggisar!

Sovit gott? Vaknat stressade? Eller allt i ordning och lugnt och skönt? Något mellanting här 🙂 Barnen sov till nästan 9 och jag vaknade av mig själv (!) en halvtimma innan men det kändes så konstigt (ovant) så jag blev alldeles stressad haha.

Har som tradition att ha uppesittarkväll med bingolotto, Champagne och hummer med våra grannar M&E (som bor i Afrika 3 år men kommer hem om jularna) men Em har åkt på världens förkylning så vi fick precis ställa in. Ska göra färdigt lakritstårtan jag påbörjat så får de hämta upp den iallafall men ååååh så misspepp jag blev, hade verkligen sett fram emot detta!

DSC_5933
DSC_5935

Lakritsmarängerna är klara till tårtan (det är DENNA jag gör, M hade önskat sig en)

Granen är klädd och alla paket är inslagna, några i årets sötaste papper <3

DSC_5941
DSC_5942
DSC_5946
DSC_5938

Goda drycker på kylning för både stora och små, hittade de snyggaste julmusten!

DSC_5948

Nu ska vi ge oss ut på de sista ärendena, hämta ut sista julklappen på posten, handla och köpa blommor. Sen ska jag hoppa i pyjamasen och provsmaka julgodis och förbereda julmat och duka och städa (nä det får Micke göra haha) och bara njuta!

Gjorde en massa julgodis i går som går så snabbt att göra så de ska jag dela med mig av strax så hinner ni göra dem i dag. Men först ska jag svänga i hop en skagentårta till julbordet så den får stå till sig. Ser att det är många som söker på den, här kommer receptet igen för er som letar:

DSC_7017

Matplatsens Skagencheesecake, recept

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad

Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dillMixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten.

Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

DSC_6979
DSC_6989
DSC_6997
DSC_6998
DSC_7034

KRAM

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00