Dan före doppardan

DSC_5949

 

 

Godmorgon bloggisar!

 

Sovit gott? Vaknat stressade? Eller allt i ordning och lugnt och skönt? Något mellanting här 🙂 Barnen sov till nästan 9 och jag vaknade av mig själv (!) en halvtimma innan men det kändes så konstigt (ovant) så jag blev alldeles stressad haha.

Har som tradition att ha uppesittarkväll med bingolotto, Champagne och hummer med våra grannar M&E (som bor i Afrika 3 år men kommer hem om jularna) men Em har åkt på världens förkylning så vi fick precis ställa in. Ska göra färdigt lakritstårtan jag påbörjat så får de hämta upp den iallafall men ååååh så misspepp jag blev, hade verkligen sett fram emot detta!

 

DSC_5933
DSC_5935

 

Lakritsmarängerna är klara till tårtan (det är DENNA jag gör, M hade önskat sig en)

 

Granen är klädd och alla paket är inslagna, några i årets sötaste papper <3

 

DSC_5941
DSC_5942
DSC_5946
DSC_5938

 

Goda drycker på kylning för både stora och små, hittade de snyggaste julmusten!

 

DSC_5948

 

Nu ska vi ge oss ut på de sista ärendena, hämta ut sista julklappen på posten, handla och köpa blommor. Sen ska jag hoppa i pyjamasen och provsmaka julgodis och förbereda julmat och duka och städa (nä det får Micke göra haha) och bara njuta!

Gjorde en massa julgodis i går som går så snabbt att göra så de ska jag dela med mig av strax så hinner ni göra dem i dag. Men först ska jag svänga i hop en skagentårta till julbordet så den får stå till sig. Ser att det är många som söker på den, här kommer receptet igen för er som letar:

 

DSC_7017

 

Matplatsens Skagencheesecake, recept

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad

Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

 

DSC_6979
DSC_6989
DSC_6997
DSC_6998
DSC_7034

 

KRAM

 1. Martina skriver:

  Skulle bli så glad om jag fick veta vart man beställer sånt presentpapper ifrån? ?

  1. Beställde mitt från prints with wings. Kran

 2. Krista skriver:

  Älskar den där skagencheesecaken, ett favoritrecept 🙂

 3. Martina skriver:

  Hej ? Vilket fint papper, vart har Du ordnat de någonstans? God jul ??? kram ✨

 4. Rebecca skriver:

  Blir det kraftig pepparrotssmak? Har så himla svårt för det eller kan man byta ut den mot nåt annat?

  1. Det blir inte kraftig smak alls men byt ut mot naturell om du vill! Kram

 5. Åsa skriver:

  Åh vilket fint julpapper, gick genast in och kikade. Pappan i vår familj fyller junår i januari, kanske pip-och-gnäll-ungen i familjen ska få pryda pappret på paketen då.

  Trist att grannen blev sjuk, hoppas ni får till en middag nån annan dag.

  Vi har inte hunnit nåt vi tänkt oss trots ledigt och på plats i dalastugan sedan lördag. Suck. Badrummet som skulle stå klart under hösten har inte blivit klart. Vi har accepterat att vi står utan dusch (mina föräldrar har ju dusch i huset intill) men toa och vatten i kök måste vi ha. Efter mycket om och men kom en rörmokare ut och påbörjade arbetet, i måndags (2 nätter utan vatten), men blev inte klar med allt och fick inte på vattnet heller, idag är de här igen (4 nätter utan vatten) och det strular. Vi får se hur det blir den här julen. Känns sådär men men alla mår bra och det är sol och minus nån grad, mysigt!

  Nu väntar godistillverkning och granklädning!
  Ha en alldeles underbar jul men massa fina stunder tillsammans!
  /Åsa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..